Siirry pääsisältöön

Aloitin kylppärin ehostamisen käyttämättä rahaa

Emme ole käyttäneet vielä kertaakaan yläkerran sinikaakelista kylppäriä. Kuten mainitsin aikaisemmin, inhoan vaaleansinisiä laattoja, mutta uusiinkaan ei ole nyt varaa eikä olisi oikein järkeä rikkoa hyviä laattoja nyt kun tärkeämpiäkin asioita on hankittavien listalla.

Ensin pesin kylppäriä kokonaisen päivän. Raaputin veitsellä piintyneimmät liat. Maalasin paneelikaton kahteen kertaan valkoisella. Ostin sähkötuulettimen avonaisen reiän kohdalle. Reikä oli tukittu muovipussilla.
Toin kylppäriin ukin vanhan puupenkin. Suihkuverhotelineen sain ilmaiseksi FB-annetaan/lahjoitetaan -sivuilta. Vanha valkoinen suihkuverho löytyi varastosta. Altaan yläpuolelle naulattiin äidin iso mustaraaminen peili.
Allaskaapiksi ostin Ikeasta mustan metallisen avohyllyn. Tähän hätään se ei ehtinyt kuviin, sillä hylly on ensin koottava. Ikeasta ostin myös turkoosin kylpyhuonematon ja kasan valkoisia ja turkooseja pyyhkeitä. Malesiasta tuomani bambunvarsi nojaa seinään. Vielä puuttuu seinältä taulut ja musta naulakko.
Peilioven ruma kahva vaihtui antiikkiseksi. Paljonhan tässäkin on ollut hommaa, mutta työ on ollut mieluista ja hymy nousee huulille, kun ynnää kulut. Rahaa on mennyt vain pyyhkeisiin, hyllyyn, naulakkoon ja yhteen kirppariostoon.
                                      Yläkerran kylppäristä puuttuvat vielä taulut ja hyllyt.
                                                Kylppärin peiliovessa on nyt antiikkikahva.
                                     Kylppäri on ainakin puhdas, jos ei mitään muuta.
                                      Vanha peili. Maali halkeilee, mutta ei se haittaa. Päinvastoin.
                                          Lähikirpparilta kahdella eurolla.
                                   Pesuaiheiset taulut sopivat kylppärin läheisyyteen. Tekijä: Kaapo Wirtanen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti