Siirry pääsisältöön

Aloitin kylppärin ehostamisen käyttämättä rahaa

Emme ole käyttäneet vielä kertaakaan yläkerran sinikaakelista kylppäriä. Kuten mainitsin aikaisemmin, inhoan vaaleansinisiä laattoja, mutta uusiinkaan ei ole nyt varaa eikä olisi oikein järkeä rikkoa hyviä laattoja nyt kun tärkeämpiäkin asioita on hankittavien listalla.

Ensin pesin kylppäriä kokonaisen päivän. Raaputin veitsellä piintyneimmät liat. Maalasin paneelikaton kahteen kertaan valkoisella. Ostin sähkötuulettimen avonaisen reiän kohdalle. Reikä oli tukittu muovipussilla.
Toin kylppäriin ukin vanhan puupenkin. Suihkuverhotelineen sain ilmaiseksi FB-annetaan/lahjoitetaan -sivuilta. Vanha valkoinen suihkuverho löytyi varastosta. Altaan yläpuolelle naulattiin äidin iso mustaraaminen peili.
Allaskaapiksi ostin Ikeasta mustan metallisen avohyllyn. Tähän hätään se ei ehtinyt kuviin, sillä hylly on ensin koottava. Ikeasta ostin myös turkoosin kylpyhuonematon ja kasan valkoisia ja turkooseja pyyhkeitä. Malesiasta tuomani bambunvarsi nojaa seinään. Vielä puuttuu seinältä taulut ja musta naulakko.
Peilioven ruma kahva vaihtui antiikkiseksi. Paljonhan tässäkin on ollut hommaa, mutta työ on ollut mieluista ja hymy nousee huulille, kun ynnää kulut. Rahaa on mennyt vain pyyhkeisiin, hyllyyn, naulakkoon ja yhteen kirppariostoon.
                                      Yläkerran kylppäristä puuttuvat vielä taulut ja hyllyt.
                                                Kylppärin peiliovessa on nyt antiikkikahva.
                                     Kylppäri on ainakin puhdas, jos ei mitään muuta.
                                      Vanha peili. Maali halkeilee, mutta ei se haittaa. Päinvastoin.
                                          Lähikirpparilta kahdella eurolla.
                                   Pesuaiheiset taulut sopivat kylppärin läheisyyteen. Tekijä: Kaapo Wirtanen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti