Siirry pääsisältöön

Kreikkalainen salaatti - onko muuta kesäruokaa olemassakaan?

Kreikkalaista salaattia parempaa kesäruokaa en tiedä. Itselleni lisään vielä tonnikalaa, niin tulee huippua. En ole syönyt muuta pitkään aikaan. Enkä syö. En tarvitse lihaa, en makkaraa enkä monimutkaisia ruokia. Kreikkalainen salaatti aidolla fetalla on minun arkiruokaani. Juomana vesi "sin gas".

Kehaisen hieman: meilläpä ei ole hyttysiä, paitsi yhden näin illalla, mutta taisi olla urospuolinen, koska ei käynyt kiinni. Mikä onni! Mökillä hyttysiä oli kiusaksi saakka. Toisaalta yksi ainoa hyttynenkin voi pilata yöunet.
Länsirannikko on kuiva ja kuuma. Täällä ei ole lätäköitä eikä puskia lähimaillakaan. Mäellä sijaitseva talo ottaa vastaan maailman tuulet niin pohjoisesta, idästä, etelästä kuin lännestäkin eivätkä hyttyset tuulista pidä.
Pidän myös ns. välituulista. Lounatuuli on mielituuleni. Olen kirjoittanut joskus jopa rakkauskirjeen lounatuulen innoittamana. Jo nimi sanoo, että kyseessä on lempeä tuulonen. Tänään on ollut poikkeuksellista, sillä vain aavistuksen pieniä tuulenvireitä olen tavannut sireenipoluillani.

Tuleva viikonloppu menee kesäkukkien hankinnassa, keittiön seinän tapetoinnissa ja makasiinin siivoamisessa. Tänään en tehnyt muuta kuin kirjoitustöitä lehteen. Olenpas! Ajelin ruohoa ja makasin hetken aurinkovuoteessa. Bikineissä!

Tuulten nimet:

 • Boreas (pohjoinen)
 • Meses (pohjoiskoillinen)
 • Kaikias (itäkoillinen)
 • Apeliotes (itä)
 • Euros (itäkaakko)
 • Euronotos (eteläkaakko)
 • Notos (etelä)
 • Leukonotos (etelälounas)
 • Lips (länsilounas)
 • Zefyros (länsi)
 • Iapyks (länsiluode)
 • Thrakias (pohjoisluode


                                                  Tätä salaattia vaikka joka päivä, kiitos.

                                          Vielä kukkivat muutaman hetken.
                                                  Valkoinen sireeni kukkii pihan perällä.
                                        Kukkien täytyy olla Jumalan lahja ihmiselle.
                                              Mäntykin kukkii. Pieniä käpysiä kehittymässä.


                                  Jaloangervotkin kurottelevat jo ylöspäin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti