Siirry pääsisältöön

Maalaamista, leipomista, kappelin siivousta ja makasiinipuodin suunnittelua

Ihana päivä taas. Aamulla maalailin yläkerran aulaa. Myös ikävän näköisen sähkökaapin, mäntypuisen sellaisen maalasin valkoiseksi. Toinen kerros huomenna.
Siivosin kappelin ja vein jouluseimen pois ja melkoisen kasan olkia, joita sain vieressä olevasta maalaistalosta.
Kappeliin ei tule sähköjä. Varsin tunnelmallista oli siivoaminen öljylyhtyjen ja kynttilöiden valossa. Pian kappelissa voi järjestää vaikka mitä. Taidenäyttelyn? Hiljentymisretriitin? Konsertin?

Kesken kaiken päätin tehdä pullaa ja raparperipiirakkaa. Eikös kunnon emännän kuulukin osata myös leipoa?
Kone alusti, mutta kädet pyöräyttelivät pikkupullia. Huolellinen käsienpesu on ennen leipomista tärkeää. Myös huivi pitää kietaista päähän, ettei hiuksia tipu. Huivin sitominen summamutikassa onnistui mielestäni. Olen kuin nainen Afrikasta, mutta blondi ja hyvin sinisilmäinen.

Raparperipiirakka onnistui. Salaisuus on siinä, että ensin taikina kaulitaan hyvin ja pohjalle laitetaan tarpeeksi raparperinpalasia. Eikä sitten liikaa sokeria. Mitään perunajauhoja ei sokerin ja raparperin sekaan tarvita. Pulliin roiskahti liikaa raesokeria, mutta haitanneeko.

Sireenit kutsuivat taas luokseen. En voi olla tuoksuttelematta niitä. Kukkikaa vaikka koko kesä ja täyttäkää maa.
                                      Vain muutama askel ja olen sinisessä taivaassa  - oi sireenit.
                                                    Leipurilook. No make up..
                               Toisesta taikinanpuolikkaasta piirakkaa, toisesta pikkupullia.
                                     Nyt kehun: hyvää tuli  -  minä osaan!
                                          Ohoh, sokeripulliako näistä tulikin?
                                     Ja sitten päiväkahvit terassilla.
                                             Sinisilmäinen afrikkalaisnainen.
                                 Keksin uuden pöydän. Pukit navetasta ja makasiinista vanha pöytälevy.
                                                Avautuukohan makasiinipuotini koskaan?


                                                                      Pihamiljöötä.

Kommentit

  1. Enpä tiedä lähtikö tuossa äsken kirjoittamani kommentti yhtään mihinkään, joten laitan uudestaan.
    Siis niin ihanaa raparperipullaa, että aah.....Voin vain kuvitella tuoksut, syreenin ja pullan ja kesäillan.
    Kovin sinä siellä ahkeroit ja aivan tässä tulee tarve käynnistää jokin projekti täällä torpallakin....etten vain auringossa lököttele :) Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Marianna. Nimenomaan, raparperipullaa eikä mitään murotaikinaa. Pullasta äiti teki piirakan. En ole mielestäni ollut yhtään ahkera, päinvastoin. Saan vain näyttämään toimeni ahkerilta, kun luettelen niitä. Laiska se töitään luettelee, sanoo vanha suomalainen sananlasku.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti