Siirry pääsisältöön

Maalaamista, leipomista, kappelin siivousta ja makasiinipuodin suunnittelua

Ihana päivä taas. Aamulla maalailin yläkerran aulaa. Myös ikävän näköisen sähkökaapin, mäntypuisen sellaisen maalasin valkoiseksi. Toinen kerros huomenna.
Siivosin kappelin ja vein jouluseimen pois ja melkoisen kasan olkia, joita sain vieressä olevasta maalaistalosta.
Kappeliin ei tule sähköjä. Varsin tunnelmallista oli siivoaminen öljylyhtyjen ja kynttilöiden valossa. Pian kappelissa voi järjestää vaikka mitä. Taidenäyttelyn? Hiljentymisretriitin? Konsertin?

Kesken kaiken päätin tehdä pullaa ja raparperipiirakkaa. Eikös kunnon emännän kuulukin osata myös leipoa?
Kone alusti, mutta kädet pyöräyttelivät pikkupullia. Huolellinen käsienpesu on ennen leipomista tärkeää. Myös huivi pitää kietaista päähän, ettei hiuksia tipu. Huivin sitominen summamutikassa onnistui mielestäni. Olen kuin nainen Afrikasta, mutta blondi ja hyvin sinisilmäinen.

Raparperipiirakka onnistui. Salaisuus on siinä, että ensin taikina kaulitaan hyvin ja pohjalle laitetaan tarpeeksi raparperinpalasia. Eikä sitten liikaa sokeria. Mitään perunajauhoja ei sokerin ja raparperin sekaan tarvita. Pulliin roiskahti liikaa raesokeria, mutta haitanneeko.

Sireenit kutsuivat taas luokseen. En voi olla tuoksuttelematta niitä. Kukkikaa vaikka koko kesä ja täyttäkää maa.
                                      Vain muutama askel ja olen sinisessä taivaassa  - oi sireenit.
                                                    Leipurilook. No make up..
                               Toisesta taikinanpuolikkaasta piirakkaa, toisesta pikkupullia.
                                     Nyt kehun: hyvää tuli  -  minä osaan!
                                          Ohoh, sokeripulliako näistä tulikin?
                                     Ja sitten päiväkahvit terassilla.
                                             Sinisilmäinen afrikkalaisnainen.
                                 Keksin uuden pöydän. Pukit navetasta ja makasiinista vanha pöytälevy.
                                                Avautuukohan makasiinipuotini koskaan?


                                                                      Pihamiljöötä.

Kommentit

  1. Enpä tiedä lähtikö tuossa äsken kirjoittamani kommentti yhtään mihinkään, joten laitan uudestaan.
    Siis niin ihanaa raparperipullaa, että aah.....Voin vain kuvitella tuoksut, syreenin ja pullan ja kesäillan.
    Kovin sinä siellä ahkeroit ja aivan tässä tulee tarve käynnistää jokin projekti täällä torpallakin....etten vain auringossa lököttele :) Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Marianna. Nimenomaan, raparperipullaa eikä mitään murotaikinaa. Pullasta äiti teki piirakan. En ole mielestäni ollut yhtään ahkera, päinvastoin. Saan vain näyttämään toimeni ahkerilta, kun luettelen niitä. Laiska se töitään luettelee, sanoo vanha suomalainen sananlasku.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti