Siirry pääsisältöön

Myrskypäivän sisäseikkailuja

Tänään on tuullut niin paljon, että olen pelännyt huonon katon lähtevän lipettiin. No, ei onneksi sentään. Myrsky ja sade ovat antaneet mahdollisuuden sisäseikkaluihin.
Mitä kaikkea onkaan tehty?
Aamulla alakerran aulan verhotankoa laskettiin viitisentoista senttiä, jotta verhot eivät jäisi puolitankoon. Ihan lattian tasoon verhot eivät vieläkään ylety, mutta ovat nyt huomattavasti siedettävämmän näköiset pitempinä.
Sen jälkeen koottiin allaskaappeja. Alakerran vessa oli tähän asti ollut ilman allaskaappia, sillä revin vanhan ensitöikseni pois viime kesänä. Yläkerran kylppärin allas oli myös ilman kaappia, sinne tuli musta metallinen, kuten eilen kerroin. Asensimme seinälle myös mustan pyyhetelineen.

Sen jälkeen revimme hieman tapetteja tulevan yläkerran keittiön seinältä. Jospa vihdoin ensi viikolla pääsisi muuraamaan yhden seinän Wienerbergerin käsinhakatuilla sisustustiilillä (Retro de Namur). Tätä asiaa on jo tuumailtu kuukausia eikä työhön ole vieläkään päästy käsiksi.

Pikkukammariin vievän oven edessä on ollut lattiarikko. Kun taloa on näytetty asiakkaille, on haluttu repiä lattiamateriaaleja, jotta on nähty, mitä päällikerroksen alla oikein on. Lattia on ollut koko ajan pieneltä osin risa ja revitty. Nyt sekin pulma ratkaistiin. Päälle vielä matto, niin kukaan ei tiedäkään, että lattiaan on koskettu.

Loppupäivän selvittelin satoja haarukoita, veitsiä ja lusikoita. Niitä on vain siunaantunut. Osa on tosi vanhoja, Sorsakosken ruostumatonta, osa uutta Fiskarsia ja osa palisanterivartisia Bertel Gardbergin sunnittelemia, Lion de luxe, hinta kpl noin 17 e. Ei vain ole täysiä sarjoja. Pari hopealusikkaakin löytyi, mutta suurin osa vanhaakin vanhemmista oli alpakkaa eli köyhän naisen hopeaa, jota myös uushopeaksi kutsutaan. Nyt aterimet lojuvat kolmella pöydällä. Mihin kaappiin? Mihin laatikkoon? Minkä lautaspinon viereen? Sehän onkin hyvä idea, laittaa antiikkiset antiikkilautasten lähelle, modernit modernien lautaspinojen viereen jne.

Kissani Lumi on varsinainen linssilude. Siellä missä kamera, siellä myös kissa.
                                             Sorsakosken laatutavaraa mummojen ajoilta.
                                      Hieman kärsineitä Lion de Luxe -aterimia.

       Aulan verhotangon asentamisesta se lähti. Kupariamppelissa roikkuvaa kukkaa en ole saanut muualle, se oli paikallaan jo silloin kun tulin.
                                                Kevytrakenteinen allasteline metallista.
                              Lahjaksi saatu naulakko kiinnitettiin yläkerran  kylppärin seinälle.
                        Ennen kuin ehdin kissaa sanoa, Lumi oli käynyt jo tarkistamassa uuden hyllyn.
                Lattiakin korjattiin ja matto vain päälle. Mutta kukas se siihen taas ennätti?
                                  Saippuapaketti herättää Lumin kiinnostuksen.
                                    Pyyhkeille tarkoitettu vakka taitaakin olla Lumin uusi nukkumispaikka.
                                                 Yläkerran pikkuruinen vessa.
                                               Mosaiikkilaatta on ihan jees.
                                          En pidä peilikaapeista. Vanhat peilit ovat kauniimpia.
                                             Keittiön pöydällä kukkii entisen emännän jättämä kukka.
                                 Ja työpäivän lopuksi kupillinen turkkilaista kahvia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti