Siirry pääsisältöön

Ulkona tapahtuu, sisällä ei niinkään

Hauska tavata pitkän eron jälkeen! Mökkeily tuntui hieman vastahakoiselta, koska mielessä oli koko ajan kysymys: miten kartano jakselee. Hyvinhän täällä oli sujunut. Nettiyhteyksien avulla toimiva automaattinen kodinturvajärjestelmä oli pitänyt poissaollessani huolta kartanon turvallisuudesta eli siinäpä ne tärkeimmät. No, ei. Olihan muutakin tärkeää, kuten se, miten kukat ovat pärjäilleet.
Hyviltä näyttivät.
Alppiruusut olivat avanneet nuppunsa, juhannusruusu oli nupullaan, vaaleanpunainen kurtturuusu kukki kauniisti, mutta niin on lyhyt tämän ruusun elo: kova tuuli oli pudotellut ruusun terälehtiä maahan  - surullinen, mutta niin kaunis näky.

Vaaleanpunaiset ja syvän liilat akileijat kukkivat upeasti ahdekaunokkien seassa, oi, että rakastan niitä kumpaakin.  Aina kun akileijoja näen, minulle tulee mummola mieleen.
Toukokuussa laatikkoon istuttamani mansikantaimet olivat kasvaneet viikon aikana huimasti ja aloittaneet nekin kukinnan. Myös lumipalloheisi kukkii.
Ja mitä muuta oli poissaoloni aikana tapahtunut? Oravan poikasesta oli tullut itsellisesti liikkuva. Se viipyi pihamaallani pitkän aikaa ja teki naurettavia temppuja edessäni. Kaivoi maahan useita reikiä, sukelteli niihin ja pörhötteli häntäänsä. Päästi ihan viereen eikä ymmärtänyt pelätä ihmistä. No, minua ei pikkuoravan tarvitse pelätä, eikä kenenkään tai minkään muunkaan.

Niin, nyt näyttää ulkona tapahtuvan niin paljon, ettei sisältä kerry mitään sanottavaa. Puutarhassa myös riittää askaroimista eli jos jättää piha-askaroinnit väliin, syntyy äkkiä kaaos ja puutarha näyttää hyljätyltä. Pihalla huhkiminen taas on pois sisätöistä, mutta jotakin sentään olen ehtinyt tehdä. Maalasin eilen toiseen kertaan yläkerran kylppärin lämpöpatterin, asettelin muutaman taulun seinälle, siirsimme valkoisen piirongin alakerran makuuhuoneesta yläkerran pikkukammariin jne. Aamulla järjestelin hieman vierasporstuaa ja verantaa eli ihan pientä näin aluksi mökkihöperyyden jälkeisinä päivinä.
                                         Pikkuorava näytti temppuja.
                                          Ruusun terälehti ja  pieni oravanpoikanen.
                                                          Kuopan kaivua.
                                         Lumipalloheisi vai jokin muu?
    Kurtturuusu vai kempeleenruusu? Millään ei tahdo muistaa, että kukkien nimet kirjoitetaan pienellä, olkoon, että alkaa Kempeleen kunnalla tai jollain muulla...
                                                       Niin lyhyt on ruusun elämä.


                           Mansikat kukkivat laatikossa. Kukkien perusteella tulossa noin sata marjaa.
                                                      Herkät ja kauniit akileijat.
                                         Lähtiessä nupulla, tullessa täydessä loistossa.

                                                                  Pata-asukit.
                                                  Jaloangervot aloittelevat kukintaansa.

Kommentit

  1. Mielestäni on lumipalloheisi. Kaverilta kaivettu taimi myös omassa pihassa. Pitkä epäröinnin jälkeen päätti kotiutua ja ryhtyä kukkimaan.

    VastaaPoista
  2. Olen nähnyt todella suurikukkaisia lumipalloheisiä, siksi epäröin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti