lauantai 13. kesäkuuta 2015

Verannan ja sisäeteisen terveiset

Työhuoneessani koko talven asustellut pikkuposliinikukka siirtyi verannalle, jossa se oli myös viime kesänä. Kun ryhdyin siirtämään kukkaa, kas kummaa: siinä oli taas kukkia, kaksi vain, mutta kuitenkin. En ollut huomannut edes nuppuja, sillä kukka oli päättänyt kukkia seinän puolelle.

Varovasti kuljetin sen verannalle ja annoin ravintoa ja vettä. Siivosin samalla verannan kaikesta turhasta roinasta. Sitähän kertyy aina verannalle ja eteisiin, kun ulkoa tullessaan pudottaa tavaroita lähimpään sisätilaan. Oli kertynyt muoviämpäriä, muutama kenkäpari, kävelysauvoja kolmet parit, kynttiläpusseja, laudanpätkiä remontista, muutamat puutarhasakset, -lapiot ja -harat. Näppylähanskoja kymmenen kappaletta sekä hieman kauniimpia puutarhahanskojakin muutamat. Laitoin hanskat nätisti päällekkäin pärekoriin. Imuroin ja tomutin matot. Toin vanhaan litran emalikannuun sireeneitä puskista.

Mietin, pitäisikö verannan ja pikkueteisen seinät vetäistä valkoiseksi. Nyt ne ovat vanhan talon väreissä, lähinnä beigeksi tuota nimittäisin. Entäpä pikkuruudulliset lasiovet? Olin jo hankkinut maalinkin, mutta en vielä ole halunnut tarttua pensseliin. Olisiko sittenkin puunväri hyvä? Harkinnassa.
                                               Pikkueteisen seinä.
                                                  Pikkueteisen ovi ja veranta vanhassa kuosissaan.
                                               Toiselta puolelta.
                                                Pikkuposliinikukka yltyi taas kukkimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...