Siirry pääsisältöön

Helle laiskottaa

Monta päivää on jo kulunut hikoillessa ulkona. Lasten muoviallas hieman helpottaa, käyn läträämässä siinä välillä. 
Mäki, jolla kartano sijaitsee, on aina kuuma. Ympärillä olevat isot rakennukset ikään kuin sitovat lämmön pihaan. Päivällä on kuuma, yöllä lämmin.
Kaksi verantaa tai oikeammin porstuaa ovat varsinaisia pätsejä. Siitä huolimatta verannat ovat kissani Lumin mielipaikkoja. Keskellä kuuminta päivää herra ottaa vierasporstuassa päiväunet, aamuisin toisessa porstuassa suorittaa pihan päivystystä.
Olen jo kolmeen otteeseen käynyt hiomassa vanhasta rautasängystä ruostetta pois navetan ylisillä, mutta eipä tule valmista. Ferrex on jo hankittu. Mitenkähän tarkkaan tuo ruoste on rapsuteltava pois?
Taidan hieman oikaista ja alkaa vain maalata huomenna. Ei se siitä kummemmaksi  taida muuttua. Mitä enemmän hion, sitä enemmän pölyää.
Vilkaisu vadelmatarhaan kauhistuttaa. Siimaleikkurissa on pientä vikaa ( tämä ei ole yllätys, nuo rakkineet ovat aina rikki), joten marjapensaiden alusia ja vadelmatarhan polkuja emme ole päässet ajamaan. Viikatteita olisi tallissa orsilla, mutta työkalut ovat sata vuotta vanhoja. Kaipa ne pelaisivat, mutta ensiksi pitäisi vehkeet teroittaa  - antipa olla tältä erää.
Viedään siis siimaleikkuri lekuriin ja odotellaan diagnoosia.
                             Siimaleikkuri rikki, vadelmapensaat tuolla jossakin...
                                           Verannalla on sata astetta.


                Rautasängyn osat hiottu joten kuten. Huomenna päästään maalaamaan Ferrexillä mustaksi.

Kommentit

  1. Tuosta rautasängystä tulee taatusti upea - wow!
    Meillä helle helpotti jo ja täytyy myöntää, että viileä ilma teki ihan hyvää.
    Kivaa heinäkuuta :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti