sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Helle laiskottaa

Monta päivää on jo kulunut hikoillessa ulkona. Lasten muoviallas hieman helpottaa, käyn läträämässä siinä välillä. 
Mäki, jolla kartano sijaitsee, on aina kuuma. Ympärillä olevat isot rakennukset ikään kuin sitovat lämmön pihaan. Päivällä on kuuma, yöllä lämmin.
Kaksi verantaa tai oikeammin porstuaa ovat varsinaisia pätsejä. Siitä huolimatta verannat ovat kissani Lumin mielipaikkoja. Keskellä kuuminta päivää herra ottaa vierasporstuassa päiväunet, aamuisin toisessa porstuassa suorittaa pihan päivystystä.
Olen jo kolmeen otteeseen käynyt hiomassa vanhasta rautasängystä ruostetta pois navetan ylisillä, mutta eipä tule valmista. Ferrex on jo hankittu. Mitenkähän tarkkaan tuo ruoste on rapsuteltava pois?
Taidan hieman oikaista ja alkaa vain maalata huomenna. Ei se siitä kummemmaksi  taida muuttua. Mitä enemmän hion, sitä enemmän pölyää.
Vilkaisu vadelmatarhaan kauhistuttaa. Siimaleikkurissa on pientä vikaa ( tämä ei ole yllätys, nuo rakkineet ovat aina rikki), joten marjapensaiden alusia ja vadelmatarhan polkuja emme ole päässet ajamaan. Viikatteita olisi tallissa orsilla, mutta työkalut ovat sata vuotta vanhoja. Kaipa ne pelaisivat, mutta ensiksi pitäisi vehkeet teroittaa  - antipa olla tältä erää.
Viedään siis siimaleikkuri lekuriin ja odotellaan diagnoosia.
                             Siimaleikkuri rikki, vadelmapensaat tuolla jossakin...
                                           Verannalla on sata astetta.


                Rautasängyn osat hiottu joten kuten. Huomenna päästään maalaamaan Ferrexillä mustaksi.

1 kommentti:

  1. Tuosta rautasängystä tulee taatusti upea - wow!
    Meillä helle helpotti jo ja täytyy myöntää, että viileä ilma teki ihan hyvää.
    Kivaa heinäkuuta :)

    VastaaPoista

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...