Siirry pääsisältöön

Kunnostus- ja sisustuspäivä kartanolla panee jäseniin liikettä

Nyt alkoi hurja loppukiri yläkerran osalta. Olen luvannut (itselleni) järjestää open doors -kunnostus- ja sisustustapahtuman kartanolle elokuun puolivälin paikkeilla. Mutta vielä on yläkerran keittiö laittamatta. Äsken tasoittelin seiniä, pian maalaan ja tapetoin.

Vieläkin ovat Wienerbergenin iki-ihanat vanhaa matkivat Retro de Namur -sisustustiilet laittamatta yhdelle seinälle, mutta sekin asia järjestyy tuota pikaa, vihdoin! Koskapa juuri sillä seinällä ovat vesijohdot ym. tärkeät tekniset viritykset, en ole voinut asentaa seinää aikaisemmin. Myös Savo Designin musta, seinään kiinnitettävä liesituuletin C-52 asennetaan paikalleen.
Kun tekniset asiat on hoidettu, alan iskeä tiiltä seinään ohjeiden mukaan. Pitäisi tuokin onnistua tottumattomaltakin.

Open doors -päivänä saa käydä yläkerrassa katsastamassa neljä kunnostettua ja sisustettua huonetta sekä alakerrassa voi pyörähtää Sacklénin saleissa, joihin en ole vielä koskenutkaan. Ainakin siellä pitäisi maalata katto ja tapetoida seinät uudelleen. Sisustus on se mikä on: vanha.

Mikä tärkeintä, saan kaiken esitettyä samalla kärpäsen iskulla. Nimittäin tuo kattonäytös on hyvin tärkeä open doors- tai tässä tapauksessa "open roofs" -tapahtumassa.
Prima-rakentajat rakentavat, se on tullutkin sanottua jo monta kertaa.
Ja saa nähdä, mitä kaikkea mielenkiintoista saan kasatuksi makasiiniin, josta voi ostaa kirppisperiaatteella vanhaa, käytettyä ja ah, niin ihanaa roinaa.

Harmaa huone, nykyään Anna Margaretha -huone, on täydentynyt mm. virittämälläni verhosysteemillä, muhkealla kirpparin kympin maksaneella nojatuolilla ja työhuoneeni, Beata Katarina, sai seinälle ison peilin, jota on viimeksi kuvattu kirjaani Sisustus luo kodin.
                              Edustalla rautasängyn pääty ja sen takana kympin nojatuoli kirppikseltä.
                                         Tässä huoneessa ei ole vielä kukaan nukkunut.
                                      Kasviaiheiset tyynynpäälliset a´50 senttiä kirppariltapa hyvinkin.
                                            Väliverho rautasängyissä nukkujille. Oma viritys.
                          Musta rautasänky odottaa vielä ihanaa Unikulman patjaa, tyynyä ja täkkiä.
                                                        Kaapin päälle kertyy kaikenlaista.
                                            Yöpöytänä on tosi vanha puutarhapöydän osa.
                     Työhuoneeni peilin on valmistanut ystäväni Sanna  Sisustus luo kodin -kirjaani varten.
                                      Vanhat sängyt ovat kapeita, mutta kauniita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti