Siirry pääsisältöön

Kunnostus- ja sisustuspäivä kartanolla panee jäseniin liikettä

Nyt alkoi hurja loppukiri yläkerran osalta. Olen luvannut (itselleni) järjestää open doors -kunnostus- ja sisustustapahtuman kartanolle elokuun puolivälin paikkeilla. Mutta vielä on yläkerran keittiö laittamatta. Äsken tasoittelin seiniä, pian maalaan ja tapetoin.

Vieläkin ovat Wienerbergenin iki-ihanat vanhaa matkivat Retro de Namur -sisustustiilet laittamatta yhdelle seinälle, mutta sekin asia järjestyy tuota pikaa, vihdoin! Koskapa juuri sillä seinällä ovat vesijohdot ym. tärkeät tekniset viritykset, en ole voinut asentaa seinää aikaisemmin. Myös Savo Designin musta, seinään kiinnitettävä liesituuletin C-52 asennetaan paikalleen.
Kun tekniset asiat on hoidettu, alan iskeä tiiltä seinään ohjeiden mukaan. Pitäisi tuokin onnistua tottumattomaltakin.

Open doors -päivänä saa käydä yläkerrassa katsastamassa neljä kunnostettua ja sisustettua huonetta sekä alakerrassa voi pyörähtää Sacklénin saleissa, joihin en ole vielä koskenutkaan. Ainakin siellä pitäisi maalata katto ja tapetoida seinät uudelleen. Sisustus on se mikä on: vanha.

Mikä tärkeintä, saan kaiken esitettyä samalla kärpäsen iskulla. Nimittäin tuo kattonäytös on hyvin tärkeä open doors- tai tässä tapauksessa "open roofs" -tapahtumassa.
Prima-rakentajat rakentavat, se on tullutkin sanottua jo monta kertaa.
Ja saa nähdä, mitä kaikkea mielenkiintoista saan kasatuksi makasiiniin, josta voi ostaa kirppisperiaatteella vanhaa, käytettyä ja ah, niin ihanaa roinaa.

Harmaa huone, nykyään Anna Margaretha -huone, on täydentynyt mm. virittämälläni verhosysteemillä, muhkealla kirpparin kympin maksaneella nojatuolilla ja työhuoneeni, Beata Katarina, sai seinälle ison peilin, jota on viimeksi kuvattu kirjaani Sisustus luo kodin.
                              Edustalla rautasängyn pääty ja sen takana kympin nojatuoli kirppikseltä.
                                         Tässä huoneessa ei ole vielä kukaan nukkunut.
                                      Kasviaiheiset tyynynpäälliset a´50 senttiä kirppariltapa hyvinkin.
                                            Väliverho rautasängyissä nukkujille. Oma viritys.
                          Musta rautasänky odottaa vielä ihanaa Unikulman patjaa, tyynyä ja täkkiä.
                                                        Kaapin päälle kertyy kaikenlaista.
                                            Yöpöytänä on tosi vanha puutarhapöydän osa.
                     Työhuoneeni peilin on valmistanut ystäväni Sanna  Sisustus luo kodin -kirjaani varten.
                                      Vanhat sängyt ovat kapeita, mutta kauniita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti