tiistai 28. heinäkuuta 2015

Retro de Namur -tiilet ovat nam nam!

Tänään aloitimme tiiliseinän muuraamisen, vihdoin. On siinä kommervenkkeja riittämiin. Miten ratkaista märkätilan kosteussulku ja millä tuotteilla ennen kuin tiiliä aletaan iskeä kiinni? Lattiaanhan tulee musta keraaminen laatta myös märkätilan kohdalle.

Oikeastaan olin ratkaissut pahimman pulman jo kauan aikaa sitten sopiessani itseni kanssa, että Wienerbergerin  käsin hakattu Retro de Namur -koristetiiliseinä alkaakin vasta puolesta välistä seinää eli se on yläpuolella vesijohtoja ja ns. märkätilaa. Silloin tiilien alle ei tarvita kuitukangasta vesieristeeksi. Sitä tulee ainoastaan märkätilan kohdalle lattialle ja nurkkiin laattojen alle. 

Uudella yhteistyökumppanillamme Kiilto Oy:llä on vedeneristämiseen ja laatoitukseen tarvittavia tuotteita joka lähtöön. Myös meidän. Tiilien laastiksi valittiin Kiilto Saneerauslaasti, joka on valumaton. Muutamaan neliöön 20 kilon säkin pitäisi riittää. Alaseinälle, siis tiilien alla olevaan osaan tulee myöhemmin ehkä pelkkä rappaus  - mitä suotta arvokasta tiiltä laitettaisiin seinään, joka melkein kokonaan jää lieden, kaapin ja tiskipöydän taakse piiloon.
Märkätilan kohdalle Kiilto Oy:stä suositeltiin Kiilto Kerafiber -tuotetta.

Yllätyksiä tuotti tiilien väliin tuleva köysi. Sen paksuus pitäisi olla peräti 12 mm. Lähimpään rautakauppaan. Yllätys! Kilohintaan myytiin. Otin kahdeksan metriä, hinta viitisentoista euroa. Ei hemskutti yksi muoviköysi voi maksaa niin paljon! Eikä se sitä paitsi riittänyt mihinkään. Köyteenkö tässä rahat hupenevatkin...

Tutkimusmatka kuuluisaan navettarakennukseen. Sieltähän on aiemminkin löytynyt yhtä ja toista. Ja löytyi nytkin ihan ilmasta, joskin nuhruista köyttä varmasti yli kymmenen metriä. Pian sekin lopussa Meillä ei tällä hetkellä taidakaan olla muuta ongelmaa kuin köysiongelma. Ehkä se ratkaistaan tekemällä uusi retki navettaan. Helppo kuin heinänteko tuo tiiliseinä. Nam nam Retro de Namur -tiilet. Ja kiitos Kiilto alkaneesta yhteistyöstä.
                 Ensin tukilauta puoleen väliin seinään vatupassin avustuksella, sitten vain muuraamaan.
                                           Köyttä väleihin, niin tiilet eivät valu toisen päälle.
                             Karjakeittiöstä pelastettu tiskipöytä odottaa pääsyä paikalleen.
          Köyttä myydään kilotavarana. Uusi köysi sinistä, navetasta löytynyt valkoista (nuhruista).
           Käsinlyödyt tiilet on tarkoituksella tehty vanhan näköisiksi. Yksi tiili painaa puolisen kiloa.
                Kun laasti on kuivunut, naru poistetaan. Sen jälkeen saumoihin vaaleaa saumauslaastia.
                                       Lattiaan tulee musta iso keramiikkalaatta.
                            Wienerbergerin Retro de Namur -tiilet ovat yksilöitä.
Kosteussulku on tarkoitettu seinäpintojen tiivistämiseen ennen laatoitusta betoni-, kipsilevy- tai kosteudenkestäville tasoitealustoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...