torstai 30. heinäkuuta 2015

Riehuminen vaatii vastapainoa

Kun koko päivän paahtaa tuhatta ja sataa, on yhdeksän aikaan illalla verantakunnossa. Mitä se tarkoittaa? Sitä, että voi ja saa istahtaa kissan kanssa terassituoliin, katsella naapurin puolelle upean illan valopilviä, ja saa vain olla. En tarvitse televisiota, en radiota, en mitään muuta.

Kissani aavisti, että nyt on jotain erikoista: mamma istuu aivan rauhassa. Kissa hyppäsi syliin ja käpertyi tiiviisti vartaloani vasten. Hänkin tai nythän kuuluisi sanoa "sekin" oli väsynyt. Aivan tuntui, että kissani huokaisi syvään minun puolestani.

Kunnostus- ja sisustuspäivässä, open doors -tapahtumassa ja Prima-kattonäytöksessä 14.8. nähdään tietenkin ja ennen kaikkea katon tekemistä, mutta myös upea, kunnostamani ja sisustamani ulkohuussi, jossa upouusi Biolanin ulkokäymälä (vahdin, ettei kukaan käytä sitä ennen 14.8.) Ulkohuussi on todella vanha, kolmireikäinen, mutta nyt vain yhden reiän alle on asennettu biokäymälä. Ulkohuussin tyyli on rustiikki.

Seuraavaksi voidaan tutustua kynttiläkappeliini ja makasiinin kirppispuotiin. Yläkerrasta on kunnostettu ja sisustettu kolme huonetta, neljäs on silloin vielä tekeillä, mutta paikalla olijat saavat kyllä selvän kuvan, mitä on tulossa. Yksi huone: kreivin musiikkihuone, jonka läpi muihin huoneisiin mennään, on kunnostamatta. Samoin portaat ja ala-aula sekä kaksi salia, joita kuitenkin voi piipahtaa katsomassa, jos haluaa nähdä, miten joskus on eletty.

Muiden tilojen ovet ovat vielä kiinni tai voivat ne pysyäkin. Ei elämä ole pelkkää remonttia. Nyt on vuosi mennyt, enkä ole saanut aikaan mitään mainittavaa. Se mikä on tehty, on tehty lähes omin käsin mahdollisimman halvalla. Se voi myös näkyä. Oikeasti, olen jättänyt paljon kohtia, joihin en ole koskenut mitenkään, pessyt vain. Mutta tässä kohtaa sanon, että tyyli on köyhän perusoikeus.

Ilman yhteistyökumppaneiden (katso kohta "yhteistyössä") antamaa tuotetietoa ja apua en olisi pärjännyt.

Ihana kuutamo nyt, täysikuu ja heinäkuun viimeisiä päiviä viedään. Haikeaa? Ei yhtään. Elokuu on minun kuukauteni.
                              Verannalla vain olen ja katselen keltapunaista iltataivasta.
                                        Lumi on tarkkana. Pihalla hyppelee harakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...