Siirry pääsisältöön

Riehuminen vaatii vastapainoa

Kun koko päivän paahtaa tuhatta ja sataa, on yhdeksän aikaan illalla verantakunnossa. Mitä se tarkoittaa? Sitä, että voi ja saa istahtaa kissan kanssa terassituoliin, katsella naapurin puolelle upean illan valopilviä, ja saa vain olla. En tarvitse televisiota, en radiota, en mitään muuta.

Kissani aavisti, että nyt on jotain erikoista: mamma istuu aivan rauhassa. Kissa hyppäsi syliin ja käpertyi tiiviisti vartaloani vasten. Hänkin tai nythän kuuluisi sanoa "sekin" oli väsynyt. Aivan tuntui, että kissani huokaisi syvään minun puolestani.

Kunnostus- ja sisustuspäivässä, open doors -tapahtumassa ja Prima-kattonäytöksessä 14.8. nähdään tietenkin ja ennen kaikkea katon tekemistä, mutta myös upea, kunnostamani ja sisustamani ulkohuussi, jossa upouusi Biolanin ulkokäymälä (vahdin, ettei kukaan käytä sitä ennen 14.8.) Ulkohuussi on todella vanha, kolmireikäinen, mutta nyt vain yhden reiän alle on asennettu biokäymälä. Ulkohuussin tyyli on rustiikki.

Seuraavaksi voidaan tutustua kynttiläkappeliini ja makasiinin kirppispuotiin. Yläkerrasta on kunnostettu ja sisustettu kolme huonetta, neljäs on silloin vielä tekeillä, mutta paikalla olijat saavat kyllä selvän kuvan, mitä on tulossa. Yksi huone: kreivin musiikkihuone, jonka läpi muihin huoneisiin mennään, on kunnostamatta. Samoin portaat ja ala-aula sekä kaksi salia, joita kuitenkin voi piipahtaa katsomassa, jos haluaa nähdä, miten joskus on eletty.

Muiden tilojen ovet ovat vielä kiinni tai voivat ne pysyäkin. Ei elämä ole pelkkää remonttia. Nyt on vuosi mennyt, enkä ole saanut aikaan mitään mainittavaa. Se mikä on tehty, on tehty lähes omin käsin mahdollisimman halvalla. Se voi myös näkyä. Oikeasti, olen jättänyt paljon kohtia, joihin en ole koskenut mitenkään, pessyt vain. Mutta tässä kohtaa sanon, että tyyli on köyhän perusoikeus.

Ilman yhteistyökumppaneiden (katso kohta "yhteistyössä") antamaa tuotetietoa ja apua en olisi pärjännyt.

Ihana kuutamo nyt, täysikuu ja heinäkuun viimeisiä päiviä viedään. Haikeaa? Ei yhtään. Elokuu on minun kuukauteni.
                              Verannalla vain olen ja katselen keltapunaista iltataivasta.
                                        Lumi on tarkkana. Pihalla hyppelee harakka.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti