Siirry pääsisältöön

Yläkerran keittiön kimpussa: tapetointia ja maalausta

Jostakin sain kärpäsen pureman, nimittäin tapetointi- ja maalauskärpäsen aiheuttaman. Ryhdyin illalla tapetoimaan. Aivan liian kauan mietin, minkä seinistä tapetoin ja mitkä maalaan. Päätöksen voi tehdä sekunnissa. Tapetoin ikkunaseinän.

Yläkerran tulevassa keittiössä toiselta puolelta ikkuna rajoittuu väliseinään. Hieman toispuoleisen oloinen tila vaati mielestäni jotain tapahtumaa ja sen loin Tapettitehtaan Kukko-tapetilla, jossa viitteitä 70-luvulta.
Tapetissa on sinisten sävyjen lisäksi hieman vihertäviä oksia. Niiden mukaan tilasin Tikkurilalta vuononvihreää isolle seinälle, tarkemmin 809 TVT M 442. Kun laitoin tapetin ja maalin rinnakkain , huomasin heti, etteivät ne stemmaa yhteen. Tapetissa oleva vihreä oli liian hento, tuskin vihreä lainkaan.

Vuononvihreä maali ei mene hukkaan, sille löytyy käyttöä, mutta tapetin kanssa se ei sovi. Ei edes sekoittamalla siihen valkoista.
Maalaanko seinän sitten valkoisella  vai harmaalla? Kumpaakin väriä on vielä purkeissa. Päädyin harmaaseen. Yritin maalata huolimattomasti, jotta seinä näyttäisi vanhalta betoniseinältä. En ihan onnistunut. Uusi kerros huomenna.

Vielä kun harmaata seinää vastapäätä tulee Wienerbergerin Retro de Namur -sisustustiiliä, musta Savo Designin liesituuletin, harmaarunkoinen karjakeittiön pesuallas ja makasiinista rustiikit avotasot, niin eiköhän asia kehity. Niin  - lattiasta puolet tulee olemaan mustaa laattaa, puolet valkoiseksi maalattua laminaattia. Revin nimittäin laminaatin pois vain puoleen väliin siksi, koska muutoin paksujen laattojen ja muun lattian osan välille syntyisi kynnys. Laminaatin maalaan valkoiseksi pysyköön maali sitten tai ei. Miksei pysyisi? Keittiössä on lisäksi musta Upo-kamina, jonne asti laattalattia yltää. Eipähän tarvitse sitten varoa kipinöitä ja  putoavia kekäleitä.

Ensi viikon tiistaina alkaa tiilien muuraus seinälle ja sen jälkeen laattojen kiinnittäminen lattiaan. Ukkonen jyrisee ja salamoi. Ehkä hieman myös sisälläni
            Harmaata, sävy 2115, löytyi purkin pohjalta isoon seinään.
                                   Vielä toinen kerros huomenna ja tarkoituksella huolimattomasti.
   Tapettitehdas Pihlgren & Ritolan Kukko-tapetissa olevat oksat olivat sinisempiä kuin arvelin, mutta ei se mitään. Sininen, musta, valkoinen ja harmaa kyllä elävät sopuisasti yhdessä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti