torstai 23. heinäkuuta 2015

Yläkerran keittiön kimpussa: tapetointia ja maalausta

Jostakin sain kärpäsen pureman, nimittäin tapetointi- ja maalauskärpäsen aiheuttaman. Ryhdyin illalla tapetoimaan. Aivan liian kauan mietin, minkä seinistä tapetoin ja mitkä maalaan. Päätöksen voi tehdä sekunnissa. Tapetoin ikkunaseinän.

Yläkerran tulevassa keittiössä toiselta puolelta ikkuna rajoittuu väliseinään. Hieman toispuoleisen oloinen tila vaati mielestäni jotain tapahtumaa ja sen loin Tapettitehtaan Kukko-tapetilla, jossa viitteitä 70-luvulta.
Tapetissa on sinisten sävyjen lisäksi hieman vihertäviä oksia. Niiden mukaan tilasin Tikkurilalta vuononvihreää isolle seinälle, tarkemmin 809 TVT M 442. Kun laitoin tapetin ja maalin rinnakkain , huomasin heti, etteivät ne stemmaa yhteen. Tapetissa oleva vihreä oli liian hento, tuskin vihreä lainkaan.

Vuononvihreä maali ei mene hukkaan, sille löytyy käyttöä, mutta tapetin kanssa se ei sovi. Ei edes sekoittamalla siihen valkoista.
Maalaanko seinän sitten valkoisella  vai harmaalla? Kumpaakin väriä on vielä purkeissa. Päädyin harmaaseen. Yritin maalata huolimattomasti, jotta seinä näyttäisi vanhalta betoniseinältä. En ihan onnistunut. Uusi kerros huomenna.

Vielä kun harmaata seinää vastapäätä tulee Wienerbergerin Retro de Namur -sisustustiiliä, musta Savo Designin liesituuletin, harmaarunkoinen karjakeittiön pesuallas ja makasiinista rustiikit avotasot, niin eiköhän asia kehity. Niin  - lattiasta puolet tulee olemaan mustaa laattaa, puolet valkoiseksi maalattua laminaattia. Revin nimittäin laminaatin pois vain puoleen väliin siksi, koska muutoin paksujen laattojen ja muun lattian osan välille syntyisi kynnys. Laminaatin maalaan valkoiseksi pysyköön maali sitten tai ei. Miksei pysyisi? Keittiössä on lisäksi musta Upo-kamina, jonne asti laattalattia yltää. Eipähän tarvitse sitten varoa kipinöitä ja  putoavia kekäleitä.

Ensi viikon tiistaina alkaa tiilien muuraus seinälle ja sen jälkeen laattojen kiinnittäminen lattiaan. Ukkonen jyrisee ja salamoi. Ehkä hieman myös sisälläni
            Harmaata, sävy 2115, löytyi purkin pohjalta isoon seinään.
                                   Vielä toinen kerros huomenna ja tarkoituksella huolimattomasti.
   Tapettitehdas Pihlgren & Ritolan Kukko-tapetissa olevat oksat olivat sinisempiä kuin arvelin, mutta ei se mitään. Sininen, musta, valkoinen ja harmaa kyllä elävät sopuisasti yhdessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...