Siirry pääsisältöön

Hurja kunnostuspäivä takana, hurjan kiva katonkunnostuspäivä huomenna edessä

Tänään on noustu kukon laulun aikaan ja tehty paljon hommia huomista Prima-kattonäytöstä varten. Aika vain juoksee nopsaan ja huomaan, että päivällä saisi mieluusti olla hieman enemmän pituutta.
Päätin, että se mikä jää, jää. Eli salin kirjahyllyn täyttäminen jäi kesken sekä muutamien suurten tavaroiden siirtäminen pois jaloista. Siitähän te ette välitä, ettehän? Vain minun pieni pääni sanoo, että kaiken pitäisi olla ehdottoman järjestyksessä.

Eikös pääasia ole, että kunnostettavassa kartanossa riittää kunnostettavaa? Kaiken ei pidäkään olla mallillaan. Myös yläkertaan tullessa selviää, että monta asiaa jäi tekemättä: valojen asentaminen, ylätasanteen maalaaminen ja kreivin musiikkihuoneen remontointi ja sisustaminen. Eikä sähkömieskään ehtinyt käydä ojentamassa sähköjohtoja ja pistokerasioita paikalleen. Myös rumat ikivanhat sähköjohdot jäivät törröttämään pitkin seiniä. Eihän niihin uskalla amatööri koskea.

Mukaan kuitenkin mahtuu ja jokainen näkee, mitä on edes yritetty remontoida, mitä on remontoitu ja mihin ei ole koskettukaan.

Oli kiva kuitenkin puuhastella, mutta huomisen jälkeen ehkä hieman huokaisen. Ai niin, toimeliaat sisareni Maija ja Lea tulivat tänään kartanolle työorjiksi. Maija auttoi kaikessa ja Lea poimi vadelmia lähes kymmenen litraa ja leipoi upeita vadelmakakkuja oman vadelmatarhan uskomattoman suurista marjoista.

                                     Hyytelösokerista tulee hieno kiille kakun päälle.
                                           Tätä maistetaan huomenna.
          Ehdin tehdä huomisen kattauksenkin, jonka Maija viimeisteli tehden lautasliina-asetelmat.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti