Siirry pääsisältöön

Hurja kunnostuspäivä takana, hurjan kiva katonkunnostuspäivä huomenna edessä

Tänään on noustu kukon laulun aikaan ja tehty paljon hommia huomista Prima-kattonäytöstä varten. Aika vain juoksee nopsaan ja huomaan, että päivällä saisi mieluusti olla hieman enemmän pituutta.
Päätin, että se mikä jää, jää. Eli salin kirjahyllyn täyttäminen jäi kesken sekä muutamien suurten tavaroiden siirtäminen pois jaloista. Siitähän te ette välitä, ettehän? Vain minun pieni pääni sanoo, että kaiken pitäisi olla ehdottoman järjestyksessä.

Eikös pääasia ole, että kunnostettavassa kartanossa riittää kunnostettavaa? Kaiken ei pidäkään olla mallillaan. Myös yläkertaan tullessa selviää, että monta asiaa jäi tekemättä: valojen asentaminen, ylätasanteen maalaaminen ja kreivin musiikkihuoneen remontointi ja sisustaminen. Eikä sähkömieskään ehtinyt käydä ojentamassa sähköjohtoja ja pistokerasioita paikalleen. Myös rumat ikivanhat sähköjohdot jäivät törröttämään pitkin seiniä. Eihän niihin uskalla amatööri koskea.

Mukaan kuitenkin mahtuu ja jokainen näkee, mitä on edes yritetty remontoida, mitä on remontoitu ja mihin ei ole koskettukaan.

Oli kiva kuitenkin puuhastella, mutta huomisen jälkeen ehkä hieman huokaisen. Ai niin, toimeliaat sisareni Maija ja Lea tulivat tänään kartanolle työorjiksi. Maija auttoi kaikessa ja Lea poimi vadelmia lähes kymmenen litraa ja leipoi upeita vadelmakakkuja oman vadelmatarhan uskomattoman suurista marjoista.

                                     Hyytelösokerista tulee hieno kiille kakun päälle.
                                           Tätä maistetaan huomenna.
          Ehdin tehdä huomisen kattauksenkin, jonka Maija viimeisteli tehden lautasliina-asetelmat.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti