Siirry pääsisältöön

Katto rakentuu vauhdikkaasti

Nosturilla  nousi katolla tänään valtavat määrät puutavaraa. Sinne nousi myös moottorisaha ja neljä miestä. Katonrakentajien työntekoa on hauska seurata. Vaikka en yhtään edes katsele ikkunoista heidän puuhiaan (vaan teen omiani), kuulen ja ymmärrän paukkeesta ja ryskeestä tekemisen meiningin.

Tänäänkin yhtäkkiä hiljeni: ukoilla oli kaffepaussi. Voisin verrata heidän syöksymistään uudelleen katolle kuin sotahyökkäykseksi. Kuin yhdestä sopimuksesta kaikki vain ryntäävät katolle ja aloittavat paukuttelun. Ja sopivan ajan kuluttua taas hiljenee kuin seinään.

Työrytmi voisi itsellänikin olla samantapainen. Minä sitä paahdan yhtä mittaa tunnista toiseen pitämättä mitään paussia. Ajan itseni piippuun. Ja tuskailen. Kattomiehet eivät tuskaile, he tekevät työnsä määrätietoisesti ja silloin kun nauttivat kahvinsa, oleskelu on rentoa.

Tuosta piippuun ajautumisesta tuli mieleen, että kartanon piippu on nyt muurattu. Tänään on rakennettu alalappeet ja otsalaudat sekä kattoruoteet. Älkää hermostuko (naurakaa vain) jos termistö ei mene oikein. Kun katto on valmis, kirjoitan siitä kunnon jutun, jossa puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä, jos nyt menee väärin.

Huomiseksi jäi vielä paljon tekemistä perjantain open doors -tapahtumaa varten. Jos jotain jää tekemättä, sille ei voi mitään. Pääasia, että Prima-rakentajien kattonäytös päästään pitämään.
Perjantaiksi on luvattu kaunista, tietenkin. Kiitos yläkerta.
                               Tänään ilmestyivät telineet myös talon edustalle.
                                            Aumakaton etelänpuoleinen pääty.
                                                         Piippukin on muurattu.

                                           Pientä pärinää kuuluu katolta.

                                                   Mittamies työssään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti