Siirry pääsisältöön

Katto rakentuu vauhdikkaasti

Nosturilla  nousi katolla tänään valtavat määrät puutavaraa. Sinne nousi myös moottorisaha ja neljä miestä. Katonrakentajien työntekoa on hauska seurata. Vaikka en yhtään edes katsele ikkunoista heidän puuhiaan (vaan teen omiani), kuulen ja ymmärrän paukkeesta ja ryskeestä tekemisen meiningin.

Tänäänkin yhtäkkiä hiljeni: ukoilla oli kaffepaussi. Voisin verrata heidän syöksymistään uudelleen katolle kuin sotahyökkäykseksi. Kuin yhdestä sopimuksesta kaikki vain ryntäävät katolle ja aloittavat paukuttelun. Ja sopivan ajan kuluttua taas hiljenee kuin seinään.

Työrytmi voisi itsellänikin olla samantapainen. Minä sitä paahdan yhtä mittaa tunnista toiseen pitämättä mitään paussia. Ajan itseni piippuun. Ja tuskailen. Kattomiehet eivät tuskaile, he tekevät työnsä määrätietoisesti ja silloin kun nauttivat kahvinsa, oleskelu on rentoa.

Tuosta piippuun ajautumisesta tuli mieleen, että kartanon piippu on nyt muurattu. Tänään on rakennettu alalappeet ja otsalaudat sekä kattoruoteet. Älkää hermostuko (naurakaa vain) jos termistö ei mene oikein. Kun katto on valmis, kirjoitan siitä kunnon jutun, jossa puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä, jos nyt menee väärin.

Huomiseksi jäi vielä paljon tekemistä perjantain open doors -tapahtumaa varten. Jos jotain jää tekemättä, sille ei voi mitään. Pääasia, että Prima-rakentajien kattonäytös päästään pitämään.
Perjantaiksi on luvattu kaunista, tietenkin. Kiitos yläkerta.
                               Tänään ilmestyivät telineet myös talon edustalle.
                                            Aumakaton etelänpuoleinen pääty.
                                                         Piippukin on muurattu.

                                           Pientä pärinää kuuluu katolta.

                                                   Mittamies työssään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti