keskiviikko 12. elokuuta 2015

Katto rakentuu vauhdikkaasti

Nosturilla  nousi katolla tänään valtavat määrät puutavaraa. Sinne nousi myös moottorisaha ja neljä miestä. Katonrakentajien työntekoa on hauska seurata. Vaikka en yhtään edes katsele ikkunoista heidän puuhiaan (vaan teen omiani), kuulen ja ymmärrän paukkeesta ja ryskeestä tekemisen meiningin.

Tänäänkin yhtäkkiä hiljeni: ukoilla oli kaffepaussi. Voisin verrata heidän syöksymistään uudelleen katolle kuin sotahyökkäykseksi. Kuin yhdestä sopimuksesta kaikki vain ryntäävät katolle ja aloittavat paukuttelun. Ja sopivan ajan kuluttua taas hiljenee kuin seinään.

Työrytmi voisi itsellänikin olla samantapainen. Minä sitä paahdan yhtä mittaa tunnista toiseen pitämättä mitään paussia. Ajan itseni piippuun. Ja tuskailen. Kattomiehet eivät tuskaile, he tekevät työnsä määrätietoisesti ja silloin kun nauttivat kahvinsa, oleskelu on rentoa.

Tuosta piippuun ajautumisesta tuli mieleen, että kartanon piippu on nyt muurattu. Tänään on rakennettu alalappeet ja otsalaudat sekä kattoruoteet. Älkää hermostuko (naurakaa vain) jos termistö ei mene oikein. Kun katto on valmis, kirjoitan siitä kunnon jutun, jossa puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä, jos nyt menee väärin.

Huomiseksi jäi vielä paljon tekemistä perjantain open doors -tapahtumaa varten. Jos jotain jää tekemättä, sille ei voi mitään. Pääasia, että Prima-rakentajien kattonäytös päästään pitämään.
Perjantaiksi on luvattu kaunista, tietenkin. Kiitos yläkerta.
                               Tänään ilmestyivät telineet myös talon edustalle.
                                            Aumakaton etelänpuoleinen pääty.
                                                         Piippukin on muurattu.

                                           Pientä pärinää kuuluu katolta.

                                                   Mittamies työssään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...