Siirry pääsisältöön

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa.

Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa.

Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen.

Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti, olenhan "vain" toimittaja ja sisustussuunnittelija. Sen minkä joku ammattilainen, ystäväni, on tehnyt talkootyönä, näkyy myös parempana jälkenä, niin se menee.

Kaikki te ihanat ihmiset, joihin sain tänään tutustua, saanen lausua lämpimän kiitokseni siitä, kun kävitte. Kiitos keskusteluista ja kiitos, että sain esitellä kartanoa sydämeni kyllyydestä ja siitä, että kuuntelitte ja kyselitte talon historiasta.

Tässä muutama kuva kattorempan edistymisestä. Lupasitte tulla toistekin, jos järjestän jotain kivaa. Ja yksi juttu vielä: monet olivat varoitelleet minua pirullisista porilaisista. En nähnyt heistä tänään jälkeäkään! Nähdään pian.
                             Katto valmistuu, valmistuu, valmistuu...
                                                Otin ekohuussissa itsestäni selfien.
             Hellettä piisasi ja minä puhuin kuin Runeberg kattoremppa- ja kunnostusasiaa.                                 Saleissa riitti kävijöitä koko päivän.
                                                     Flyygeli odottaa edelleen soittajaansa.      Prima-rakentajien  Mikko Tissari(oik.) esittelee kattopeltien asentamisen uutta tekniikkaa.
 Alla Prima-rakentajien toimelias paikallismies Juha Kirvesmäki (vas.) pohtii makasiinin katon probleemaa yhdessä talon isännän ja Mikko Tissarin kanssa.

Kommentit

 1. Monet valittivat eilen, etteivät saa kommenttejaan läpi. Kokeilenpa itse.

  VastaaPoista
 2. Nimettömänäkin toimii.

  VastaaPoista
 3. Eli lisää "kommentti nimellä" ruutuun ensin profiilisi. Sitten kirjoita kommentti jne.

  VastaaPoista
 4. paljonko oli hinta ? veikkaan että 20 % enemmän kuin jonkun toisen firman ? Oliko työtekijät toiminimellä tekeviä ? veikkaan että oli vastuu heille siis !

  VastaaPoista
 5. Oisko tuo Priman edustaja kuitenki Mikko Tissari? Ainaki sillä nimellä Mikon tuntenu 30 vuotta.

  VastaaPoista
 6. Oisko tuo Priman edustaja kuitenki Mikko Tissari? Ainaki sillä nimellä Mikon tuntenu 30 vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi varmasti. Epähuomiossa sekoitin Mikkojen sukunimet. Olen pahoillani.

   Poista
 7. Hyvä Ilpo, ajattelin Mikko Tissaria, kirjoitin Mikko Laurila. Pahoitteluni. Nyt asia korjattu, Mikot!

  VastaaPoista
 8. Hinta varmaan 15000-17000€ välissä?

  VastaaPoista
 9. Kokeilempa onnistuuko kommentointi. Onko eroa Ipadia tai läppäriä käytettäessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Kommentointi onnistui vaivatta läppärillä, mutta Ipadia käytettäessä ei sitten millään.
   Kiitos, että avasit kotisi ovet! Olipa mukava tutustua kotiisi, jota olet persoonallisella otteella ja hienosti vanhaa hyödyntäen sisustanut. Kappeli jäi erityisen tunnelmallisena paikkana mieleen. Ehdottomasti lisää tällaisia tapahtumapäiviä.

   Poista
  2. Jep! Läppärillä onnistuu, mutta Ipadilla ei sitten millään.
   Kiitos, että avasit kotisi ovet. Niin mukava nähdä oikeasti huoneet, joista olet blogissasi kirjoittanut. Erityisesti jäi mieleen tunnelmallinen kappeli. Keksipä lisää tällaisia tapahtumia!

   Poista
 10. Hei! Miksi näin pitkä hiljaisuus? Joko katto on valmis?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti