Siirry pääsisältöön

Toinenkin sali käyttöön

Avoimet ovet -päivä ja Prima-kattonäytös ovat ensi viikolla. Ihmiset voivat tutustua yläkerran jo kunnostettuihin ja sisustettuihin kolmeen huoneeseen (yksi työn alla ja yksi kunnostamatta) sekä alakerran kahteen kunnostamattomaan saliin.

Eilen huhkin toisessa salissa koko päivän. Salien välillä on liukuovet, jotka ovat pysyneet kiinni tähän saakka. Nyt nekin ovet ovat auki. Tein salista ravintolan. Siellä on nyt noutopöytä vanhan pietarilaisen flyygelin päällä sekä useita pikkupöytiä. Flyygeli toimii tilanjakajana. Sen takana ovat jugendsohva, muhkeat jugendnojatuolit ja muut huonekalut.

Mustien huonekalujen seuraksi oli pakko sekoittaa vaaleampaa puuta oleva astiakaappi, mutta lohdutuksena voin mainita, että tuokin kaappi on vähintään yhtä vanha, yli sata vuotta.
En ole enää niin tarkka, minkä värisiä puupintoja yhdistelen. Ja voidaanhan sopia, että olen tarkoituksella yhdistellyt joitakin asioita yhteen.

Näissä kuvissa ei vielä ole näytillä salin muut seinät, koska järjestelyt eivät ole vielä valmiit. Pitkällä sivulla ikkunoita vastapäätä on iso kirjahylly, kattoon saakka. Sen eteen tuon tallinvintille varastoidun tummansinisen tosipitkän penkin, jota en todellakaan pilaa millään maalilla.

Seuraavaksi valitsen saliin verhot. Ne tulevat olemaan kahisevat ja kiiltävät. Harmaat, uskoisin. Kuka ompelee? Valmisverhot eivät käy, sillä ne eivät riitä pituutensa puolesta.

Aurinkoista elokuun seitsemättä teille kaikille. On syntymäpäiväni. Ja silloin aina paistaa!


                       On siinä flyygelillä tehtävä. Katkaista huone ja toimia kahvikuppien pöytänä.
                                Virityksen jälkeen soitto alkaa ja kenties myös tanssi.
                                                                  Palmutaulu ja oikea palmu.
                                       Voisihan sitä ajatella salia ilman verhojakin...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti