lauantai 26. syyskuuta 2015

Pihamökin kuistin raivopäinen raivaus

Terveisiä kuutamokylvystä, ulkospasta ja saunasta! Olipa hienoa kahdeksan tunnin työrupeaman jälkeen lämmittää pihasauna ja kantaa kuumat vedet ulkokylpyammeeseen  - ja kylpeä sydämensä kyllyydestä.
Kuu on hitusta vaille täysi. Se mollotti taivaalla ja valaisi hämmästyttävän paljon puutarhaa. Lyhdyt tuikkivat kilpaa kuun kanssa, mutta hävisivät tällä kertaa.

Mistä kaiken alkaisin? Aamupäivällä päätimme Kreivin kanssa projektista. Juu, kyllä se minulle sopii, hän vastasi, kun ehdotin, että tänään laitetaan pihamökin eteisen romukasa sileäksi. Nimittäin jo lähes purkutuomiolla olevan pihamökin eteinen on ollut niin tupaten täynnä rojua, ettei saunaan ole kunnolla päässyt kulkemaan. Pihamökin kaksi huonetta ovat toimineet varastona  - pian tämäkin asia muuttuu, kun pääsemme huoneiden kimppuun siivoamaan ja työntämään rojua roskiin. Ja kun kyseessä olemme me, romunkierrättäjät, tiedätte, ettei mitään tarpeellista heitetä pois. Se, mikä voidaan kierrättää, lahjoittaa tai myydä, se kierrätetään, lahjoitetaan ja myydään.

Kreivi sukelsi rohkeasti eteisen kahden komeron kimppuun naamari nenällään. Hän heitti ensin kaiken rojun pois ja sen jälkeen hän imuroi hyvin huolellisesti kaikki hyllyt. Laittoi sen jälkeen hyllyihin hyllypaperit ja vasta sen jälkeen komerot täytettiin vain tarpeellisella kamalla. Kaikki työkalut, grillihiilet, harjat, rikkalapiot, työhanskat, nippelit ja nappelit tulivat siististi omille paikoilleen.

Minä vain odotin siinä vaiheessa, koska pääsen imuroimaan seinät, ikkunat ja lattian sekä luuttuamaan. Mustaa vettä! Mustaa ja vieläkin mustempaa. Mutta puhdasta tuli. Pesin myös yhdeksänruutuisen ikkunan.

Tähän mennessä on kulunut aikaa "vain" seitsemän tuntia. Viimeisellä eli kahdeksannella tunnilla sisustimme nopeasti eteisen tai onko se peräti kuisti. Toimme pihalla olleen puutarhasohvan ikkunan eteen ja vastakkaisen seinän viereen puutarhan sohvapöydän. Puhtaat räsymatot kruunasivat kaiken ja kynttilät äidin vanhoissa lasipurkeissa.

Saunan ja span jälkeen rentouduimme "uudessa" olopaikassa ja ihmettelimme, miten paljon ihminen saa aikaiseksi niin lyhyessä ajassa  - kahdeksassa tunnissa!
                                                   Kylpy kuutamossa palkitsi rehkijän.
                                      Kaikki rojut lensivät ensin pellolle.
                                                            Kreivi jätesäkin kimpussa.
                                                Tässä vaiheessa usko alkoi välillä loppua.

                                               Ensimmäinen komero siivottu ja imuroitu!
                                         Imuroitu, luututtu ja ikkunat pesty.
                                                     Enpä taida maalata mitään.
                          Raput juuriharjalla pesty, elämän merkit näkyvät.
                                                           Pikavauhtia sisustettu.
                                     Vasemmalla ikivanha saunakamariin menevä ohi.


                                             Vanhat räsymatot pesin viimeisillä helteillä pari viikkoa sitten.

2 kommenttia:

 1. Kyllä te olette ahkeria ja aikaansaavia ihmisiä! Ihanaa lukea, kuinka te yhdessä touhuatte ja kaunista ja viihtyisää syntyy! Voi kuinka kauniit ovat nuo elämän kuluttamat portaat!
  Kaikkea hyvää syksyynne! Myrskytuuli pauhaa kovasti täällä Kanta-Hämeessä, varmaan sielläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kommentistasi! Olemme ahkeria ja aikaansaavia vain, kun sille päälle satumme. Suuren osan ajasta emme saa aikaiseksi...Meillä myrskysi vain vähän ja uusi katto pysyi hyvin paikallaan.

   Poista

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...