Siirry pääsisältöön

Pihamökin kuistin raivopäinen raivaus

Terveisiä kuutamokylvystä, ulkospasta ja saunasta! Olipa hienoa kahdeksan tunnin työrupeaman jälkeen lämmittää pihasauna ja kantaa kuumat vedet ulkokylpyammeeseen  - ja kylpeä sydämensä kyllyydestä.
Kuu on hitusta vaille täysi. Se mollotti taivaalla ja valaisi hämmästyttävän paljon puutarhaa. Lyhdyt tuikkivat kilpaa kuun kanssa, mutta hävisivät tällä kertaa.

Mistä kaiken alkaisin? Aamupäivällä päätimme Kreivin kanssa projektista. Juu, kyllä se minulle sopii, hän vastasi, kun ehdotin, että tänään laitetaan pihamökin eteisen romukasa sileäksi. Nimittäin jo lähes purkutuomiolla olevan pihamökin eteinen on ollut niin tupaten täynnä rojua, ettei saunaan ole kunnolla päässyt kulkemaan. Pihamökin kaksi huonetta ovat toimineet varastona  - pian tämäkin asia muuttuu, kun pääsemme huoneiden kimppuun siivoamaan ja työntämään rojua roskiin. Ja kun kyseessä olemme me, romunkierrättäjät, tiedätte, ettei mitään tarpeellista heitetä pois. Se, mikä voidaan kierrättää, lahjoittaa tai myydä, se kierrätetään, lahjoitetaan ja myydään.

Kreivi sukelsi rohkeasti eteisen kahden komeron kimppuun naamari nenällään. Hän heitti ensin kaiken rojun pois ja sen jälkeen hän imuroi hyvin huolellisesti kaikki hyllyt. Laittoi sen jälkeen hyllyihin hyllypaperit ja vasta sen jälkeen komerot täytettiin vain tarpeellisella kamalla. Kaikki työkalut, grillihiilet, harjat, rikkalapiot, työhanskat, nippelit ja nappelit tulivat siististi omille paikoilleen.

Minä vain odotin siinä vaiheessa, koska pääsen imuroimaan seinät, ikkunat ja lattian sekä luuttuamaan. Mustaa vettä! Mustaa ja vieläkin mustempaa. Mutta puhdasta tuli. Pesin myös yhdeksänruutuisen ikkunan.

Tähän mennessä on kulunut aikaa "vain" seitsemän tuntia. Viimeisellä eli kahdeksannella tunnilla sisustimme nopeasti eteisen tai onko se peräti kuisti. Toimme pihalla olleen puutarhasohvan ikkunan eteen ja vastakkaisen seinän viereen puutarhan sohvapöydän. Puhtaat räsymatot kruunasivat kaiken ja kynttilät äidin vanhoissa lasipurkeissa.

Saunan ja span jälkeen rentouduimme "uudessa" olopaikassa ja ihmettelimme, miten paljon ihminen saa aikaiseksi niin lyhyessä ajassa  - kahdeksassa tunnissa!
                                                   Kylpy kuutamossa palkitsi rehkijän.
                                      Kaikki rojut lensivät ensin pellolle.
                                                            Kreivi jätesäkin kimpussa.
                                                Tässä vaiheessa usko alkoi välillä loppua.

                                               Ensimmäinen komero siivottu ja imuroitu!
                                         Imuroitu, luututtu ja ikkunat pesty.
                                                     Enpä taida maalata mitään.
                          Raput juuriharjalla pesty, elämän merkit näkyvät.
                                                           Pikavauhtia sisustettu.
                                     Vasemmalla ikivanha saunakamariin menevä ohi.


                                             Vanhat räsymatot pesin viimeisillä helteillä pari viikkoa sitten.

Kommentit

 1. Kyllä te olette ahkeria ja aikaansaavia ihmisiä! Ihanaa lukea, kuinka te yhdessä touhuatte ja kaunista ja viihtyisää syntyy! Voi kuinka kauniit ovat nuo elämän kuluttamat portaat!
  Kaikkea hyvää syksyynne! Myrskytuuli pauhaa kovasti täällä Kanta-Hämeessä, varmaan sielläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kommentistasi! Olemme ahkeria ja aikaansaavia vain, kun sille päälle satumme. Suuren osan ajasta emme saa aikaiseksi...Meillä myrskysi vain vähän ja uusi katto pysyi hyvin paikallaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti