Siirry pääsisältöön

Silkkikukat sinnittelivät kukkimaan

Löysin heinäkuun lopulla avaamattoman pussin, joka sisälsi silkkikukan siemeniä. Meillä on kartanon parkkipaikan vieressä iso rautapata, jossa oli jo valmiiksi multaa. Riuhdoin rikkaruohot irti, siistin mullan ja ripottelin siemenet itämään. Unohdin koko homman. Pussin kyljessä luki, että silkkikukka kukkii kahden kuukauden päästä siementen laittamisesta.
Vähitellen joskus elokuun puolessa välissä näkyi pieniä taimia, sitten ne kasvoivat ja kasvoivat, mutta ajattelin, että pituutta vain.
Muutama päivä sitten ilmestyivät pulleat nuput ja tänään kukkapata on loistossaan. Ihania kukkia. Ja kiitos niille, kun vielä jaksoivat sinnitellä syksyn pyörteissä. Tänäänkin on melkoinen tuuli ja hennot kukat pyörivät kuin väkkärät tuulessa.

Kaalikeiton kypsyessä laittelin hieman puolukoita pakastepusseihin. Vähän säästin myös survosta varten. Olipa nostalgista survoa marjoja äidin tai peräti mummon vanhalla puusurvijalla tai paremminkin nuijalla. Se on ollut myös kaunis koriste keittiössä.

Aurinko paistaa ja lämpöä on lähes kuin kesällä. Vain puuskainen ja kylmä tuuli, maahan tippuvat omenat ja kellastuvat pihakoivut kertovat syksystä. Miten voikaan olla niin kiva olo!
                                               Silkkukat puhkesivat kukkaan.
                                                      Olenpa minä hento ja kaunis.
                             Puolukkasurvos teon alla äidin vanhalla puunuijalla.


                                                                  Pakastimeen menossa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti