Siirry pääsisältöön

Keittiörempan ikuisuusprojekti jatkuu

Pysyin tikkaiden kolmannella rapulla. Pää ei haljennut eivätkä jalat katkenneet. Saumaukset sen sijaan ovat kunnossa. Sanoisinko, että en ihan äkkiä keksi kauniisti sanottu kenkumpaa hommaa. Tehty mikä tehty. Tulos voi läheltä katsottuna olla kamala, kaukaa ja ilman laseja katsottuna ihan hyvän näköinen. Piste.
Lakaisin lattian ja otin suojapaperit pois. Sen jälkeen vedin vielä mönjää eli Kiillon vesieriste Kerafiberiä tiilten alapuolelle jääneeseen osaan. Siinä kohdallahan oli lauta pitämässä tiilille tukea.
Parin tunnin päästä vedän vielä toiseen kertaan.

Mittalin, miten seinän edustalle mahtuvat tiskipöytä, liesi ja työtaso. Vaikka ahtaan näköiseltä näyttää, peräti 120 cm pituinen työtaso/pöytä mahtuu hellan viereen ulottuen tapettiseinään. Ei siis mitään hätää. Tapettiseinälle tulee makasiinin vintiltä aivan ihastuttava pitkä puinen ja veistämällä koristeltu lautas/astiahylly. Käyn sen tänään repimässä seinästä irti.

Tiskipöydän raakalautajalat maalasin jo aiemmin tummanharmaiksi. Ostin Ikeasta tosi kivan ison mustan hanan 25 eurolla supertarjouksesta.

Ruokapöydäksi haluaisin antiikkisen barokkipöydän sotkemaan navettatyyliä. Pöytä lojuu tallinvintillä orvon näköisenä. Kavereiksi petroolinturkoosin väriset tuolit. Liesikin on valmiina. Se tulee meidän entisestä Tampereen-asunnosta, josta kirjoitin kirjankin Sisustus luo kodin (WSOY).

Juttu on tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n ja Wienerberger Oy:n kanssa.
 Karjakeittiön tiskipöytä on jo kovin halukas puhdistautumaan rojusta ja asettumaan taloksi paikalleen.


                                                   Kyllä tämä sotta tästä pian poistuu.

Kommentit

  1. Nonni, se on siinä! Remontissa ikuisuuskin on rajallinen. Rinta rottingilla kohti uusia koettelemuksia :D

    VastaaPoista
  2. Näinhän se on. Rinta rottingilla kuvaa täsmälleen työasennettani silloin, kun työtuulella olen. Kun into sammahtaa, rinta menee kasaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti