Siirry pääsisältöön

Keittiörempan ikuisuusprojekti jatkuu

Pysyin tikkaiden kolmannella rapulla. Pää ei haljennut eivätkä jalat katkenneet. Saumaukset sen sijaan ovat kunnossa. Sanoisinko, että en ihan äkkiä keksi kauniisti sanottu kenkumpaa hommaa. Tehty mikä tehty. Tulos voi läheltä katsottuna olla kamala, kaukaa ja ilman laseja katsottuna ihan hyvän näköinen. Piste.
Lakaisin lattian ja otin suojapaperit pois. Sen jälkeen vedin vielä mönjää eli Kiillon vesieriste Kerafiberiä tiilten alapuolelle jääneeseen osaan. Siinä kohdallahan oli lauta pitämässä tiilille tukea.
Parin tunnin päästä vedän vielä toiseen kertaan.

Mittalin, miten seinän edustalle mahtuvat tiskipöytä, liesi ja työtaso. Vaikka ahtaan näköiseltä näyttää, peräti 120 cm pituinen työtaso/pöytä mahtuu hellan viereen ulottuen tapettiseinään. Ei siis mitään hätää. Tapettiseinälle tulee makasiinin vintiltä aivan ihastuttava pitkä puinen ja veistämällä koristeltu lautas/astiahylly. Käyn sen tänään repimässä seinästä irti.

Tiskipöydän raakalautajalat maalasin jo aiemmin tummanharmaiksi. Ostin Ikeasta tosi kivan ison mustan hanan 25 eurolla supertarjouksesta.

Ruokapöydäksi haluaisin antiikkisen barokkipöydän sotkemaan navettatyyliä. Pöytä lojuu tallinvintillä orvon näköisenä. Kavereiksi petroolinturkoosin väriset tuolit. Liesikin on valmiina. Se tulee meidän entisestä Tampereen-asunnosta, josta kirjoitin kirjankin Sisustus luo kodin (WSOY).

Juttu on tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n ja Wienerberger Oy:n kanssa.
 Karjakeittiön tiskipöytä on jo kovin halukas puhdistautumaan rojusta ja asettumaan taloksi paikalleen.


                                                   Kyllä tämä sotta tästä pian poistuu.

Kommentit

  1. Nonni, se on siinä! Remontissa ikuisuuskin on rajallinen. Rinta rottingilla kohti uusia koettelemuksia :D

    VastaaPoista
  2. Näinhän se on. Rinta rottingilla kuvaa täsmälleen työasennettani silloin, kun työtuulella olen. Kun into sammahtaa, rinta menee kasaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti