keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Mönjää eli vedeneristettä kehiin!

Homma edistyy hitaasti mutta varmasti. Tänään laitettiin viimeiset Wienerbergerin sisustustiilet seinälle yläkerran keittiöön. Sen jälkeen tehtiin vesieristys Kiillon Kerafiber-vedeneristeellä tiskipöydän takaseinään ja osalle lattiaa. Nurkat käsiteltiin huolellisesti Kiillon nurkkavahvikenauhalla.

Kävin ostamassa jo tänään valkoista saumauslaastia tiiliseinän saumaamiseen. Ostin myös saumaraudan ja heti kun tulin kotiin, huomasin, että olinkin jo sellaisen hankkinut alkukesästä. No, huomenna palautan tuotteen tarpeettomana. Huomaattehan, että mielessäni on ollut tiilien saumaaminen jo alkukesästä.

Mönjän eli Kerafiber-vedeneristeen levitin juuri äsken toiseen kertaan seinän alaosaan ja lattialle. Nenälläni oli hengityssuoja, silmillä lasit ja käsissä hanskat. Työvaatteiksi kävivät rikkinäiset taitsit ja siivouspaita. Kun huolellisesti sivelee mönjää, se ei räisky eikä roisku.

Hienon väristä turkoosia! Tulikin mieleen, että lattia voisi hyvin olla tuon värinen. Tällä kertaa kuitenkin lattia jää maalaamatta. Huomenna aloitamme sen laatoittamisen. Siinä sitten opimme taas uutta. Etsitäänpä jo valmiiksi esille vatupassi, laattaleikkuri ja ämpäri, jossa laasti sekoitetaan.

Olen aivan turhaan sysännyt remontin tätä vaihetta viikoilla ja kuukausilla. Helppoahan tämä on  varsinkin kun on talkooapua joskus tarjolla eikä tarvitse itse pähkäillä päätään kipeäksi kinkkisemmissä ongelmakohdissa. Nykyajan tuotteet ovat ihan huippua. Tätäkään Kerafiberiä ei tarvitse itse sekoitella, vaan massa on valmista käytettäväksi suoraan myyntirasiastaan. Odotan  edelleen sähkömiehen ja LVI-asentajan käyntiä. Luvannut tulla "lähiaikoina".

Juttu on tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n ja Wienerberger Oy:n kanssa.
                                           Kertaalleen käsitelty Kerafiberillä.
                                    Tiiliseinä saumataan vihdoinkin huomenna.

                                     Vedeneriste on valmis tuote. Siitä vaan levittämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...