Siirry pääsisältöön

Mönjää eli vedeneristettä kehiin!

Homma edistyy hitaasti mutta varmasti. Tänään laitettiin viimeiset Wienerbergerin sisustustiilet seinälle yläkerran keittiöön. Sen jälkeen tehtiin vesieristys Kiillon Kerafiber-vedeneristeellä tiskipöydän takaseinään ja osalle lattiaa. Nurkat käsiteltiin huolellisesti Kiillon nurkkavahvikenauhalla.

Kävin ostamassa jo tänään valkoista saumauslaastia tiiliseinän saumaamiseen. Ostin myös saumaraudan ja heti kun tulin kotiin, huomasin, että olinkin jo sellaisen hankkinut alkukesästä. No, huomenna palautan tuotteen tarpeettomana. Huomaattehan, että mielessäni on ollut tiilien saumaaminen jo alkukesästä.

Mönjän eli Kerafiber-vedeneristeen levitin juuri äsken toiseen kertaan seinän alaosaan ja lattialle. Nenälläni oli hengityssuoja, silmillä lasit ja käsissä hanskat. Työvaatteiksi kävivät rikkinäiset taitsit ja siivouspaita. Kun huolellisesti sivelee mönjää, se ei räisky eikä roisku.

Hienon väristä turkoosia! Tulikin mieleen, että lattia voisi hyvin olla tuon värinen. Tällä kertaa kuitenkin lattia jää maalaamatta. Huomenna aloitamme sen laatoittamisen. Siinä sitten opimme taas uutta. Etsitäänpä jo valmiiksi esille vatupassi, laattaleikkuri ja ämpäri, jossa laasti sekoitetaan.

Olen aivan turhaan sysännyt remontin tätä vaihetta viikoilla ja kuukausilla. Helppoahan tämä on  varsinkin kun on talkooapua joskus tarjolla eikä tarvitse itse pähkäillä päätään kipeäksi kinkkisemmissä ongelmakohdissa. Nykyajan tuotteet ovat ihan huippua. Tätäkään Kerafiberiä ei tarvitse itse sekoitella, vaan massa on valmista käytettäväksi suoraan myyntirasiastaan. Odotan  edelleen sähkömiehen ja LVI-asentajan käyntiä. Luvannut tulla "lähiaikoina".

Juttu on tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n ja Wienerberger Oy:n kanssa.
                                           Kertaalleen käsitelty Kerafiberillä.
                                    Tiiliseinä saumataan vihdoinkin huomenna.

                                     Vedeneriste on valmis tuote. Siitä vaan levittämään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti