Siirry pääsisältöön

Retro de Namur -tiilten saumaus lähes valmis

Työ tekijäänsä neuvoo. Kun kehittelin eilen hyvän tiilten saumaamistekniikan, tänään tuntuikin homma sujuvan nopeammin.  Niskat jumissa kylläkin. Olisikohan saumaaminen pitänyt aloittaa ylhäältä? Järki sanoo, mutta näillä mennään.
Yletyin lypsyjakkaralla lähes ylös saakka. Tosin sokkona laitoin sen toiseksi viimeisen rivin. Ylin rivi jäi saumaamatta. Pitänee uskaltautua taloustikkaiden kolmannelle rapulle. Hui! Jääköön tuo uskallusteko huomiselle.

Tulevassa keittiössä on melkoinen sotku. Tiskipöytä, jonka siis irrotimme navetasta, on toiminut työpöytänä: sen päällä olen sekoitellut laastit. Joka puolella huonetta on laastinpalasia ja laastipölyä. Otan huomenna käyttöön teollisuusimurin, ja siivoan kerralla koko huoneen, jotta pääsemme laatoittamaan lattian.

Hyvin on eläväinen tuo Retro de Namur -tiili. Sehän matkii vanhaa purkutiiltä. Yksikään tiili ei varmaan ole tismalleen saman näköinen. Sumuttelen saumauksia hieman, ettei laasti kuivu liian nopeasti. Sen jälkeen pyyhin märällä rätillä enintä laastipölyä tiilten päältä.

Sisustus pyörii mielessäni niin paljon, että olen jo mallaillut turkoosia kaihdinta ikkunaan. Harmaat kangaspuun osat nojaavat tiiliseinää vastapäätä olevaan seinään. Seinänhän jo maalasin keväällä harmaaksi.

Valitettavasti uunin tulisija on purettu. Tilalle on kuitenkin hankittu kunnon kamina. Nokikolari on kolannut sen. Käyttöön vain. Voi kunpa saataisiin tuo keittiö nopeasti valmiiksi. Hyvä vaihe kuitenkin juuri nyt menossa.

Juttu on tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n ja Wienerberger Oy:n kanssa.
                                            Vain ylärivi jäi saumaamatta.
   Tiiliseinän vastapäinen seinä on harmaa. Kuvassa keittiön kaihdin ja kangaspuiden runkokappaleet.
 Keittiöstä on oveton aukko aulaan, jonka seinän tapetoin vaaleansinisellä jämätapetilla. Suihkuverho Vallilasta.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti