perjantai 23. lokakuuta 2015

Tiskipöytä kiinnitetty ja vettä tulee

Tänään olin aikeissa aloittaa vihdoin laattalattian saumaamisen. Kiillolta tuli eilen lattiasaumalaastia kymmenen kilon ämpäri. Kun sitten luin käyttöohjeet, laasti pitäisikin sekoittaa koneellisesti, ei käsin. Sitä vispilää en satu omistamaan. Edellisissä laastinsekoituksissa se on ollut lainassa. Tähän hätään en lähde lainailemaan, enkä vuokrailemaan, joten tein muita puuhia.
Maalasin seinää ja saumasin valkoisella laastilla (käsin sekoitettavalla) tiskipöydän yläpuolella olevan tiilirivin.

Hankin myös eilen akryylisaumausmassaa, jota pitäisi vielä "ampua" tiskipöydän reunan ja tiiliseinän saumojen väliin. Se homma tyrehtyi kasaan, koska en jostakin syystä osaa käyttää koko pistoolia. Viimeksi kun laitoin kylppärin lattian ja nurkkien saumoja, tein sen ilman pistoolia. Olisinko voinut tehdä? Dementia iski juuri nyt. Pitää katsoa netistä, jos löytyisi seikkaperäiset ohjeet pistoolin käytölle.

Jotain kuitenkin sain tehtyä. Enää keittiö on vailla listoja. Uunin muuri pitää rapata ja kaminaan etsiä mahdollisimman vähällä rahalla ritilöiden tilalle tulenkestävät lasiluukut. Tähän mennessä hintahaitari on ollut 53 eurosta 170 euroon riippuen siitä, tilaako netistä ja noutaa itse vai teetättääkö paikallisessa liikkeessä. Kaikissa tapauksissa itse pitäisi osata asentaa. Minäkö? Mikä ettei! No, saattaa olla, että kyselen ensimmäiseltä vastaan tulevalta urokselta, voisiko/osaisiko tämä laittaa...

Kissa se vain jaksaa maata, kun muut huhkivat. Hyvät unenlahjat on itsellänikin, jos vain saisi yöllä rauhan nukkua. Kissani nimittäin mellakoi keskellä yötä ja vaatii huomiota. Nukkuisi sekin yöt ja päivät tekisi töitä, niin kuin muutkin - meinasin sanoa ihmiset.

Juttu on tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n, Wienerberger Oy:n ja  Tapettitehdas Oy:n kanssa.

            Karjakeittiön vanha isoaltainen tiskipöytä on jo paikallaan ja vesi juoksee hanasta.


       Vielä pitäisi saumata tiskipöydän takana olevat välit akryylimassalla. Vedeneristys takaseinään on tehty, tottakai!
                                                    Päivät hän makaa, yöt hilluu.
                                            Seinän tapetti Pihlgren & Ritola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...