Siirry pääsisältöön

Keittiöremppaa

Yläkerran keittiössä on vanha UPO-kamina. Etsin siihen tulenkestäviä luukkuja. Nyt kamina on varustettu heppoisilla ritiläluukuilla, jotka kissakin osaa aukaista säpistä. Lumi-kissani jo käväisikin kaminan sisällä ja nokesi itsensä pahasti. Shampoopesukaan ei puhdistanut täysin valkoista turkkia.
No, mitäs tänään tehtiin? Maalasin pahasti lohkeilleen muurin valkoisella maalilla. Tikkurilalta oli parahiksi tullut markkinoille tähän hommaan täsmätuote: MUURI TAKKA- JA PALOMUURIMAALI.
Ennen maalausta muurin ongelmakohdat eli lohkeilut piti tasoittaa. Se tehtiin Kiillon FLOORFIX LATTIALAATTALAASTILLA, koskapa sitä oli jäänyt sen verran lattian toissaviikkoisesta laatoituksesta.

Olin jo aiemmin säästänyt muurin sivuseinän tilkkeet eli kaikenlaista paperia, tapetinpätkää ja sanomalehdensivua oli liimattu muuriin kiinni ennen kuin siihen oli asennettu peitelevy. Tätä en ymmärtänyt lainkaan.  Miksi puulevyä oli laitettu muuriin kiinni ja miksi palomuurirako oli täytetty.

Minusta tuo seinä on niin hieno, että se saa jäädä muistoksi vanhasta ajasta. Muuriin on liimattu jopa kuolinilmoituksia. Sivelin vain maalia sinne tänne peittämään paljaaksi jääneitä harmaita laastikohtia.

Muuri vaatii vielä toisen maalauskerran.
Vaikka keittiö ei ole vieläkään täysin valmis (enää puuttuu lattian toisen puolen maalaus mustalla, toinenhan on mustaa laattaa), aloin jo keräillä sisustustavaroita keittiön valmiimmalle puolelle. Pari kuvaa voin tähän laittaa, mutta herkut jätän näyttämättä siihen asti, kun juttu on ilmestynyt lehdessä.

Savo Designin ihana liesituuletin malliltaan C-52 musta, on saatu myös paikalleen tiiliseinää vasten, mutta sähkömiehen pitää vielä kytkeä piuhat paikalleen. Työpöydäksi noukin vintiltä 60-luvun pöydän, johon tulee mm. mikroaaltouuni.


Juttu on tehty yhteistyössä Kiillon, Savon, Tikkurilan ja Wienerbergerin kanssa.
                                                     Muuri ennen nurkkien maalausta.


                          Aika hienoja vanhoja tapetteja muurissa kiinni. Saavat jäädäkin paikalleen.
                  Ensimmäisen maalauskerran jälkeen. Olen jättänyt tarkoituksella pinnan epätasaiseksi.
                               Sivelin muurimaalia hieman myös tapettien ja lehtisivujen väliin.
                                              Sotkua vielä riittää. Kaminan luukut pitää uusia.
                                             Uusi täsmätuote on tullut markkinoille.
                       Navetasta löytyi vanha koristelista, joka löytää vielä paikkansa.


Kommentit

  1. Hyvä tulee. Kiitos vinkistä. Muuri on juuri se maali, jolle on nyt käyttöä mökillä. Saan vihdoin siistittyä muutaman repsottavan kohdan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti