Siirry pääsisältöön

Sama pää, sama kampaus koko elämän

Pakko tehdä tällainenkin päivitys. Jotkut uskovat, että ihminen vanhetessaan luo itselleen vanhan oloisen tyylin. Esimerkiksi hiusten suhteen. Ikääntyvä nainen ei voi pitää pitkiä hiuksia. Miksi ei?
En ole saanut yhtäkään selkeää selitystä.

Minulla on ollut puolipitkä tai pitkä suora tukka läpi elämäni. Otsatukka on joskus ollut lyhyempi kuin nyt, ja joskus hiukseni ovat ulottuneet puoliselkään. Kävin kampaajalla eilen Helsingissä. Normaalisti kampaajat moittivat asiakkaan hiuksia kuiviksi. Niistä on pakko "napsaista" ainakin kymmenen senttiä.

Tällä kertaa kampaajani aloitti heti sanomalla, että hiukseni ovat tosi hyväkuntoisen tuntuiset, kiiltävät ja terveet. Mitäpä jos ei leikattaisikaan kuin puolitoista senttiä. Olin hämmästynyt.

"Oletko syönyt joitain vitamiineja tai mitä olet tehnyt hiustesi eteen", hän kyseli. En oikeastaan ole tehnyt muuta kuin harventanut pesukertoja, ennen pesin hiukseni lähes joka toinen päivä, nykyään neljän päivän välein. Eikä silloinkaan tarvitsisi. Hieman rasvoittuneet hiukset nimittäin pysyvät paremmin kuosissa.

Todettiin siis, ettei mitään radikaalia leikkausta tehdä nytkään, vaan hiuksia hieman vain siistitään, ja sillä siisti. Muutama kirkastusraita kultaisella värillä teki terää.

Tässä tulos, mikä ei nyt ole edes kuvan arvoinen. Sama naama, sama pää, sama kampaus koko elämän!
  Minä palaamassa Helsingistä asioilta ja kampaajalta mukanani uusi hiustyyli. No  ei, sama tyyli sata vuotta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti