Siirry pääsisältöön

Sama pää, sama kampaus koko elämän

Pakko tehdä tällainenkin päivitys. Jotkut uskovat, että ihminen vanhetessaan luo itselleen vanhan oloisen tyylin. Esimerkiksi hiusten suhteen. Ikääntyvä nainen ei voi pitää pitkiä hiuksia. Miksi ei?
En ole saanut yhtäkään selkeää selitystä.

Minulla on ollut puolipitkä tai pitkä suora tukka läpi elämäni. Otsatukka on joskus ollut lyhyempi kuin nyt, ja joskus hiukseni ovat ulottuneet puoliselkään. Kävin kampaajalla eilen Helsingissä. Normaalisti kampaajat moittivat asiakkaan hiuksia kuiviksi. Niistä on pakko "napsaista" ainakin kymmenen senttiä.

Tällä kertaa kampaajani aloitti heti sanomalla, että hiukseni ovat tosi hyväkuntoisen tuntuiset, kiiltävät ja terveet. Mitäpä jos ei leikattaisikaan kuin puolitoista senttiä. Olin hämmästynyt.

"Oletko syönyt joitain vitamiineja tai mitä olet tehnyt hiustesi eteen", hän kyseli. En oikeastaan ole tehnyt muuta kuin harventanut pesukertoja, ennen pesin hiukseni lähes joka toinen päivä, nykyään neljän päivän välein. Eikä silloinkaan tarvitsisi. Hieman rasvoittuneet hiukset nimittäin pysyvät paremmin kuosissa.

Todettiin siis, ettei mitään radikaalia leikkausta tehdä nytkään, vaan hiuksia hieman vain siistitään, ja sillä siisti. Muutama kirkastusraita kultaisella värillä teki terää.

Tässä tulos, mikä ei nyt ole edes kuvan arvoinen. Sama naama, sama pää, sama kampaus koko elämän!
  Minä palaamassa Helsingistä asioilta ja kampaajalta mukanani uusi hiustyyli. No  ei, sama tyyli sata vuotta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti