perjantai 27. marraskuuta 2015

Sama pää, sama kampaus koko elämän

Pakko tehdä tällainenkin päivitys. Jotkut uskovat, että ihminen vanhetessaan luo itselleen vanhan oloisen tyylin. Esimerkiksi hiusten suhteen. Ikääntyvä nainen ei voi pitää pitkiä hiuksia. Miksi ei?
En ole saanut yhtäkään selkeää selitystä.

Minulla on ollut puolipitkä tai pitkä suora tukka läpi elämäni. Otsatukka on joskus ollut lyhyempi kuin nyt, ja joskus hiukseni ovat ulottuneet puoliselkään. Kävin kampaajalla eilen Helsingissä. Normaalisti kampaajat moittivat asiakkaan hiuksia kuiviksi. Niistä on pakko "napsaista" ainakin kymmenen senttiä.

Tällä kertaa kampaajani aloitti heti sanomalla, että hiukseni ovat tosi hyväkuntoisen tuntuiset, kiiltävät ja terveet. Mitäpä jos ei leikattaisikaan kuin puolitoista senttiä. Olin hämmästynyt.

"Oletko syönyt joitain vitamiineja tai mitä olet tehnyt hiustesi eteen", hän kyseli. En oikeastaan ole tehnyt muuta kuin harventanut pesukertoja, ennen pesin hiukseni lähes joka toinen päivä, nykyään neljän päivän välein. Eikä silloinkaan tarvitsisi. Hieman rasvoittuneet hiukset nimittäin pysyvät paremmin kuosissa.

Todettiin siis, ettei mitään radikaalia leikkausta tehdä nytkään, vaan hiuksia hieman vain siistitään, ja sillä siisti. Muutama kirkastusraita kultaisella värillä teki terää.

Tässä tulos, mikä ei nyt ole edes kuvan arvoinen. Sama naama, sama pää, sama kampaus koko elämän!
  Minä palaamassa Helsingistä asioilta ja kampaajalta mukanani uusi hiustyyli. No  ei, sama tyyli sata vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...