maanantai 23. marraskuuta 2015

Talven taikoja mökillä

Hei pitkästä aikaa! Olen viimeistellyt yläkerran keittiön kuvauskuntoon ja aika on mennyt siinä tiiviisti. Tuloksen näette pian ilmestyvässä, mielestäni ihanassa, maaseudun elämään keskittyvässä Farmi-lehdessä. Ilmoittelen sitten, koska lehti on jakelussa.

Pieni mökkimme on jäänyt vähälle käytölle kartanolla tehtävien kunnostustöiden vuoksi, anteeksi rakas mökki. Rakas mökki -ideoita ja unelmia oli järjestyksessä toinen kirjoittamani kirja yhdeksän vuoden takaa. Kirjasta otettiin peräti kolme painosta, viimeisin on pehmeäkantinen vedos. Itselleni jäi yksi kirja, ensipainosten kovakantinen. Selasin sitä eilen ja luin tarinoita, jotka antoivat kuville pohjaa. Käykääpä kirjastossa lukemassa ja katsomassa!

Huomasin, miten mikään ei ole vanhassa mökissä muuttunut. Sama kauneus, sama rauha, sama tunnelma kuin vuosien takaa. Sisustajan tehtävänä onkin välittää tunnelmaa, etsiä ja laittaa yhteen sellaisia asioita, jotka yhdistyessään viestivät hyvää oloa, lämpöä, turvaa ja kotoisuutta.

Kun tunnelma on käsin kosketeltavissa, sisustaja on työssään onnistunut. Minä sitten kaiketi olen, sillä niin tyynen seesteiseksi ja turvalliseksi koin oloni mökillä kaiken maailman pahuuden keskellä. Nukuin puolille päivin. Mikään ei häirinnyt. Lumiauran ääneen sitten heräsin ja totesin, että maa oli kauttaaltaan valkoisen lumimassan (aioin ensin kirjoittaa lumihunnun) peitossa. Painavaa, vetistä lunta oli satanut paljon. Kahlasin pihalle suorastaan hiippailemalla ottamaan kuvia, ettei näkemäni idylli särkyisi.

Joulu lähestyy. Pitäisi leipoa piparkakkutalo. Taidankin ottaa siihen mallia omasta rakkaasta mökistäni.
                             Liiteristä pitäisi hakea puita, mutta miten käy kauniin lumilipan.
                                              Ihana lumi taiteilee katolla.

                                                                              Satumetsä.
                                                      Pudotako vai eikö pudota?
                                                      Naapurimökin savusauna.


                                                                   Pihakalliot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...