Siirry pääsisältöön

Kartano valaistui myös pihapuolelta

Eilen kartano valaistui paraatipuolelta, kun kaikkiaan 15 ikkunaa sai oman jouluvalonsa. Tänään virittelimme toisen verannan ikkunoille valtavat Ikean joulutähdet. Virittäminen oli melko helppoa, mutta tähtien kokoaminen oli jo oma juttunsa. Nehän ovat kaupassa litteästi pakattuja. Sakarat pitää avata varovasti ja kehikko nostaa ympyräksi niin ettei repeämiä tapahdu.

Ensimmäinen tähti lensi jo kerran lattialle. Herra Kreivi ei onnistunut tähden yhdistämisessä kannattimeensa. Tähti repesi monesta paikkaa. Eniten harmitti, että pienet kiinnitysreikien kohdat repeilivät.

Sitten minä tartuin toimeen. Luin ohjeet huolellisesti. Herra Kreivi teki virheen siinä, ettei laittanut lampunkantaa johtoineen ensin koukusta roikkumaan, vaan yritti sylissä saada lamppuosan kiinnitetyksi tähteen.  Minä löysin kirjaston katosta koukun. Siinä riippui hauska, valoilla koristettu pyörivä diskopallo, jonka nostin varovasti pois lattialle ja siinäpä taitaa olla edelleenkin. Asetin johdon koukkuun.
Seuraavaksi vain pyöräytin sakarat palloksi ja pujotin kannattimessa olevat hakaset tähdessä oleviin reikiin. Se oli siinä.

Hankalampaa oli rikkimenneen tähden saattamisessa toimintakuntoon. Teippasin repeämät rumalla ruskealla pakkausteipillä. Tavallinen teippi ei pitänyt yhtään. Sitten teippasin repeytyneiden kiinnitysreikien ympäristön niin, että keskelle jäi sopiva reikä lamppukannan hakasia varten.
Rumat teippikohdat ajattelin vetää valkoisella maalilla peittoon, mutta anti olla. Kun valo sytytetään tähteen, teippeihin ei kiinnitä mitään huomiota.

Muuten, kaikki mitä kartanolla tehdään, on suurta show´ta, jossa on menoa ja meininkiä. Mitään hämärän hyssyttelyä ja hissuttelua meillä ei harrasteta paitsi aika ajoin, kun asetumme aloilleen ihailemaan kättemme töitä. Katsotaan, mitä lähipäivät tuovat tullessaan. Ehdinkö järjestää joulukirppiksen vai en. Siinäpä jännitystä kerrakseen.
                                   Kartano sai ensimmäiset jouluvalot myös pihan puolelle.
                Ikean suuret joulutähdet ns. vierasverannalla, Airamin tallinlyhdyt porstuoiden välissä.
                                                      Tuiki tuiki tähtönen...
                                       Kuistien välissä syvennyksessä sijaitsee keittiömme.
                                      Tänään maantien puoli näytti tällaiselta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti