Siirry pääsisältöön

Kartano valaistui myös pihapuolelta

Eilen kartano valaistui paraatipuolelta, kun kaikkiaan 15 ikkunaa sai oman jouluvalonsa. Tänään virittelimme toisen verannan ikkunoille valtavat Ikean joulutähdet. Virittäminen oli melko helppoa, mutta tähtien kokoaminen oli jo oma juttunsa. Nehän ovat kaupassa litteästi pakattuja. Sakarat pitää avata varovasti ja kehikko nostaa ympyräksi niin ettei repeämiä tapahdu.

Ensimmäinen tähti lensi jo kerran lattialle. Herra Kreivi ei onnistunut tähden yhdistämisessä kannattimeensa. Tähti repesi monesta paikkaa. Eniten harmitti, että pienet kiinnitysreikien kohdat repeilivät.

Sitten minä tartuin toimeen. Luin ohjeet huolellisesti. Herra Kreivi teki virheen siinä, ettei laittanut lampunkantaa johtoineen ensin koukusta roikkumaan, vaan yritti sylissä saada lamppuosan kiinnitetyksi tähteen.  Minä löysin kirjaston katosta koukun. Siinä riippui hauska, valoilla koristettu pyörivä diskopallo, jonka nostin varovasti pois lattialle ja siinäpä taitaa olla edelleenkin. Asetin johdon koukkuun.
Seuraavaksi vain pyöräytin sakarat palloksi ja pujotin kannattimessa olevat hakaset tähdessä oleviin reikiin. Se oli siinä.

Hankalampaa oli rikkimenneen tähden saattamisessa toimintakuntoon. Teippasin repeämät rumalla ruskealla pakkausteipillä. Tavallinen teippi ei pitänyt yhtään. Sitten teippasin repeytyneiden kiinnitysreikien ympäristön niin, että keskelle jäi sopiva reikä lamppukannan hakasia varten.
Rumat teippikohdat ajattelin vetää valkoisella maalilla peittoon, mutta anti olla. Kun valo sytytetään tähteen, teippeihin ei kiinnitä mitään huomiota.

Muuten, kaikki mitä kartanolla tehdään, on suurta show´ta, jossa on menoa ja meininkiä. Mitään hämärän hyssyttelyä ja hissuttelua meillä ei harrasteta paitsi aika ajoin, kun asetumme aloilleen ihailemaan kättemme töitä. Katsotaan, mitä lähipäivät tuovat tullessaan. Ehdinkö järjestää joulukirppiksen vai en. Siinäpä jännitystä kerrakseen.
                                   Kartano sai ensimmäiset jouluvalot myös pihan puolelle.
                Ikean suuret joulutähdet ns. vierasverannalla, Airamin tallinlyhdyt porstuoiden välissä.
                                                      Tuiki tuiki tähtönen...
                                       Kuistien välissä syvennyksessä sijaitsee keittiömme.
                                      Tänään maantien puoli näytti tällaiselta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti