Siirry pääsisältöön

Kynttilänjalka pienen joulutarinan aiheena

Tämän pienen joulutarinan myötä haluan jakaa lämmintä joulumieltä kaikille läheisilleni ja blogin lukijoille.
Viime viikolla huomasin nettihuutokaupasta, että myytävänä on vihreä kynttilänjalka, joka toi minulle kaihoisat muistot vuosikymmenten takaa. Olin alle 10-vuotias ja halusin äidiltä saamillani joululahjarahoilla ostaa kylän pienestä sekatavarakaupasta kaksi aivan ihastuttavaa vihreää kynttilänjalkaa. Ne söivät pienen tytön lahjarahabudjetista lähes kaiken, mutta silti ostin ne äidilleni. Silloin ei tuon taivaallista ajateltu, kuka oli suunnittelija ja mikä mahtoi olla Iittala. Mutta Iittalan ja Kaj Franckin suunnittelemathan nuo Kartio-kynttilänjalat ovat.

Muutamaa päivää aiemmin olin löytänyt kirpparilta kirkkaanvärisiä Kartioita pilkkahinnalla, mutta vihreään sisältyivät muistot lapsuudenjouluista ja äidistäni. Eikä tämäkään kynttilänjalka kallis ollut, euron vain. Lähes hävetti maksaa niin vähän, kun postimaksukin oli lähes kuusi euroa. Sitä ihmettelin suuresti, että jotkut ihmiset, kuten tämä Sari-myyjä jaksavat viestitellä ostajan kanssa ja pohtia, miten kynttilänjalka parhaiten kulkee Mäntsälästä Poriin saakka. Euro on niin pieni raha, että eihän se ole mitään, kun laskee, että ihminen vielä pakkaa ja vie postiin tuotteen ja hoitaa asian loppuun. Eihän tuosta mitään jää vaivanpalkkaa.

Sari kuitenkin lohdutteli minua ja sanoi, ettei huolta. Hänelle nettihuutokaupassa myyminen on harrastus, josta tulee hyvä mieli. Hän kertoi juuri myyneensä pienellä rahalla hyvän patjan nuorelle äidille ja tämän perheelle. Kun hän kuuli tuon oman tarinani kynttilänjalasta, hänelle tuli siitäkin hyvä mieli. Raha ei siis ole kaikille ihmisille kaikkein tärkein asia, vaan ihmisläheisyys.

 Tottahan toki saisin näitä vihreitä kynttilänjalkoja itselleni maksamalla esimerkiksi kymmenen euroa. Minulle onnea tuotti se, että hinta oli vain euron.

Tässä tarinassa on kuitenkin toinenkin hyvä asia: En aio myydä tätä kynttilänjalkaa. Kirkkaanvärisistä voin luopua surutta ja muista parilla kymmenellä sentillä hankkimistani.

Valoisaa Joulua!
                                     Muistoja herättävä kynttilänjalka komeilee keskellä.
                                   Paketti tuli parissa päivässä perille. Kiitos Sarille ja Matkahuollolle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti