maanantai 14. joulukuuta 2015

Ruususytykkeet

Porilainen Päivi kerää kynttilänjämiä. Olen vienyt niitä hänelle jo pari pussillista. Onneksi olen säästänyt kynttilänpätkät  - kaikki löytää paikkansa, niin nämäkin.
En olisi ikinä uskonut, mitä Päivi saa kynttilänjämistä aikaan. Luulin, että hän sulattaa ne ja valmistaa uusia kynttilöitä. Sulattaa kyllä, mutta ei tee uusia kynttilöitä, vaan sytykkeitä. Ja vieläpä ruusuisia sellaisia.

Tänään kun vein hänelle pussillisen kynttilänjämiä, sain (vaikka en edes osannut toivoa) häneltä vastalahjaksi pussillisen ruususytykkeitä. Hurmaavia, eri värisiä ruusuja, joilla voi sytyttää tulet takkaan. Raaskiiko niitä käyttääkään?

Ruususytykkeet näyttävät ihan leivoksilta. Päivi kertoo, että sytykkeiden teko-ohje on maailman yksinkertaisin. Teen ruususytyttimistä jutun lehteen. Laitan sinne myös ohjeen. Eli palataan asiaan jonkin ajan päästä, kun juttu julkaistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...