maanantai 1. helmikuuta 2016

Mistä kylpyhuoneen remontti aloitetaan?

Aamukahvilla selasin paikallista ilmaisjakelulehteä, jossa oli asumiseen liittyviä artikkeleita. Eräässä opastettiin kylpyhuoneremontin tekemisessä. Minulle siis erittäin ajankohtaista luettavaa.
Asiantuntija kuitenkin kertoi ja otsikkoonkin se oli laitettu: Älä aloita kylpyhuoneen remonttia kivoista laatoista. Tärkein kysymys asiantuntijan mielestä on se, montako käyttäjää kylpyhuoneella on päivittäin. Hmm...

Minä olin toiminut täysin väärin ja aloittanut kylpyhuoneeni remontoimisen ajatuksissani  - nähnyt sen sieluni silmin roomalaisine pylväineen ja kahvinvärisine lattialaattoineen. Mielikuvani siivin sitten olisin edennyt työläisiin ja ikäviinkin teknisiin juttuihin, jotka osaavat vain alan ammattilaiset ja hehän työn tulisivat tekemäänkin.
Mielestäni tein juuri niin kuin piti. Mielikuvien inspiroimanahan ihminen tekee vaikka mitä. Jos ei ole haaveita, haluja ja toiveita, miten ihmeessä voi saada aikaan mitään konkreettista? Tietenkin pidän huolen siitä, että kylpyhuoneeseen tulee asianmukainen vedeneristys, tuuletus jne. mutta mielestäni on aika tärkeää myös se, miltä kylpyhuone näyttää. Ryhdynkö sitten viime tipassa miettimään, millaiset laatat laitan? Ei, nyt taidan uskoa vain itseeni: aloitan remontin mielikuvista, luon atmosphere boardin ja sen jälkeen sample boardin.

Sample board on konkreettinen jatke mielikuvasta. Kun minulla on kunnollinen sample board, varsinainen työ sujuu varmasti paremmin ja selkeämmin. Tiedän koko ajan, mitä olen hakemassa ja mihin loppukuvaan tulemassa.
Netissä on lukematon määrä kylpyhuoneiden sample boardeja, tässä pari esimerkkiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...