lauantai 6. helmikuuta 2016

Ulkona lumituisku - sisällä silityspäivä

Lunta tulee, vaikka piti sataa vettä. Hienoa. Päästään laduille. Eilen yritys hyvä 10. Harjavallassa oli tosi vähän lunta, mutta muutaman ihmisen voimin saimme ladun avattua ja hiihdimme viiden kilometrin lenkin. Palkintona punaiset posket ja uupunut olo. Omatekoisella ladulla on raskasta hiihtää.
Tänään kun ei viitsinyt heti mennä tuiskun sekaan, oli oivallinen tilaisuus silittää rästissä olleet pyykkikasat. Noin kolmekymmentä keittiöpyyhettä, muutama tyynynpäällinen, viisi pöytäliinaa, serviettejä ja kissan syömäalustan kangastabletteja. Juu, ja lisäksi laudeliinat. Inhoan sydämeni pohjasta niitä "paperipellettejä", nimitän noin peflettejä... Jos hotellilla ei ole varaa tarjota saunomiseeni kangaslaudeliinoja, se hotelli ei ole minua varten. Omassa pop up -kartanossani saunojille on taatusti käytössä puhtaat ja silitetyt laudeliinat.

Mietin silittäessäni ihan kaiken maailman asioita. Sen takia silittäminen onkin tärkeää  - tulee laittaneeksi ajatuksia järjestykseen ja samalla saa uusia ideoita. Usein ideani ovat sellaisia, ettei niitä voi toteuttaa. Haahuilu ja haaveilu ovat kuitenkin välttämättömiä minulle. Silittäessä tulee kuuma. Olen jostain lukenut, että silittäminen kuluttaa aika mukavasti kaloreita. Tosin eilen menimme syömään heti hiihtämisen jälkeen ja silittämisen jälkeen valmistin äsken lounaan. Kaloreita kuluttamaan pitäneekin lähteä ihan erikseen. Sukeltaa pyryn sekaan ja taistella tutkainta vastaan.
          Lumi-kissan omat lautasliinat ovat vanhoja, ihmisten käytöstä poistuneita pikkupyyhkeitä.
                                     Kymmeniä vuosia vanhoja keittiöpyyhkeitä käytän enää vain juhlissa.
                                                 Huolimattomasti silitetty kaurispyyhe.
Tätä kirpputorilta viidellä eurolla ostamaani pöytäliinaa käytän ahkerasti keittiön pöydällä. Arkenakin.
                               Paksua pyyhettä, ohutta pyyhettä  - tarpeen mukaan joka sorttia.                        
                         Pyyhepinot pitäisi vielä asettaa millintarkasti kaappiin, kuten äidit tekivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...