Siirry pääsisältöön

Portaiden kunnostus

No niin. Löytyihän se työvire uudelleen kun kävi hieman kurssiloilla piristäytymässä ja tapaamassa kollegoita ja monen alan asiantuntijoita.
Tänään on ollut hurjan innostava päivä. Sen lisäksi, että olen tehnyt oikeita kirjoitustöitä, olen myös vihdoinkin jaksanut repiä yläkertaan vieviltä portailta irti ne kammottavat tummat kokolattiamatot.

Mustaa liimaa jäi hirveä määrä portaisiin. Yritin rapsuttaa sitä pois vanhalla puukolla, kun mikään muu teräase ei tehonnut. Silti jäi nurkkiin melkoiset määrät töhnää. Imuri oli vieressä ja sitä mukaa kun rapsutin, imaisin moskat imuriin. Kuivaa tavaraa se on, joten ei vaaraa imurille.

Muutaman rapun ehdin rapsutella. Sitten huomasin, etten pärjää ilman suojanaamaria. Kurkussa alkoi jo tökkiä. Jätin työn kesken vähäksi aikaa.

Entiset tummat portaat ovat nyt kermanvalkoiset mustine liimatahroineen. Koska kuitenkin joudun maalaamaan raput, vaihdan värin valkoiseen. Nuo puunväriset seinät ja katto jäävät, sillä rakennustutkija Museovirastolta sanoi suoraan, ettei niitä saa maalata. Ne edustavat omaa aikaansa. Eivätkös nuo sormipaneelilta vaikuta?

Myös muuta remppaa on tiedossa. Ala-aulan kivijäljitelmämuovimatto lentää kohta roskiin ja tilalle tulee LuviaWoodin lautalattia. Näin etenen huone huoneelta ja poistan muovia lattioilta. Kukkaroon pitää välillä vilkaista ja jos siltä näyttää, otan aikalisän.
                                                Musta töhnä ei tahdo lähteä millään irti.
                                          Ja näitä portaita ei enää ikinä peitetä kokolattiamatolla.
                   Pitää ilmeisesti käydä vuokraamassa hiomakone vai lähtisikö mönjä pois jollain aineella?
     Tämmöistä tavaraa kiskoin hartiavoimin irti. Vuosikymmenten lika on piintynyt mattoon kiinni.
                                                        Kova urakka on vielä edessä, mutta tätähän se on...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti