Siirry pääsisältöön

Portaiden kunnostus

No niin. Löytyihän se työvire uudelleen kun kävi hieman kurssiloilla piristäytymässä ja tapaamassa kollegoita ja monen alan asiantuntijoita.
Tänään on ollut hurjan innostava päivä. Sen lisäksi, että olen tehnyt oikeita kirjoitustöitä, olen myös vihdoinkin jaksanut repiä yläkertaan vieviltä portailta irti ne kammottavat tummat kokolattiamatot.

Mustaa liimaa jäi hirveä määrä portaisiin. Yritin rapsuttaa sitä pois vanhalla puukolla, kun mikään muu teräase ei tehonnut. Silti jäi nurkkiin melkoiset määrät töhnää. Imuri oli vieressä ja sitä mukaa kun rapsutin, imaisin moskat imuriin. Kuivaa tavaraa se on, joten ei vaaraa imurille.

Muutaman rapun ehdin rapsutella. Sitten huomasin, etten pärjää ilman suojanaamaria. Kurkussa alkoi jo tökkiä. Jätin työn kesken vähäksi aikaa.

Entiset tummat portaat ovat nyt kermanvalkoiset mustine liimatahroineen. Koska kuitenkin joudun maalaamaan raput, vaihdan värin valkoiseen. Nuo puunväriset seinät ja katto jäävät, sillä rakennustutkija Museovirastolta sanoi suoraan, ettei niitä saa maalata. Ne edustavat omaa aikaansa. Eivätkös nuo sormipaneelilta vaikuta?

Myös muuta remppaa on tiedossa. Ala-aulan kivijäljitelmämuovimatto lentää kohta roskiin ja tilalle tulee LuviaWoodin lautalattia. Näin etenen huone huoneelta ja poistan muovia lattioilta. Kukkaroon pitää välillä vilkaista ja jos siltä näyttää, otan aikalisän.
                                                Musta töhnä ei tahdo lähteä millään irti.
                                          Ja näitä portaita ei enää ikinä peitetä kokolattiamatolla.
                   Pitää ilmeisesti käydä vuokraamassa hiomakone vai lähtisikö mönjä pois jollain aineella?
     Tämmöistä tavaraa kiskoin hartiavoimin irti. Vuosikymmenten lika on piintynyt mattoon kiinni.
                                                        Kova urakka on vielä edessä, mutta tätähän se on...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti