keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Saunan ja suihkutilan kunnostamisen suunnittelua

Laatikollinen saunan ja suihkutilan kunnostamiseen tarvittavia tuotteita odottaa käyttöään. Lähdetäänpä liikkeelle alkutilanteesta. Se on aika lohduton. Kartanossa on minimaalisen pieni sisäsähkösauna ja suihkutila kodinhoitohuoneen jatkona. Rakennettu ilmeisesti 80-luvun lopulla. Suihkutilan seinien valkoiset laatat ovat ok. Sisäsaunan käyttö on tietääkseni ollut aika vähäistä johtuen siitä, että pihapiirissä on puilla lämmitettävä vanha hyvä sauna.

Saunaa ja suihkutilaa tullaan jossain vaiheessa laajentamaan tilavan kodinhoitohuoneen puolelle, mutta tässä vaiheessa kun kaikkia suuria muutoksia ei voi nopeasti tehdä, tehdään sitten se mikä voidaan, mutta tehdään sekin hyvin.

Ruskeankirjavankukertavat eli sanalla sanoen ikävän väriset laatat saunassa ja suihkutilassa kaipaavat muutosta, mikä saadaan aikaan käsittelemällä laatat täydellisesti uudestaan. Saunatilan seinät, katto ja lauteet käsitellään: pestään, sävytetään ja öljytään. Suihkutilan ja kodinhoitohuoneen välinen ovi sekä suihkutilan katto saavat uuden värisävyn. Kiuas on vielä ärhäkässä kunnossa, joten sitä ei tarvitse uusia. Lämpöpattereiden ulkonäkö on päässyt sekä saunan puolella että suihkutilassa kärsimään, joten myös patterit saavat uuden maalipinnan.

Saunan värisävyt tulevat olemaan savusaunanmusta ja vitivalkoinen.

Kun ryhdyin tutkimaan markkinoilla olevia ja tarkoitukseeni sopivia kunnostustuotteita, törmäsin yritykseen nimeltä Colornova. Se edustaa mm. seuraavia saunan ja suihkutilan kunnostamiseen tarvittavia tuotteita: V33-kaakelimaalit, V33 -esikäsittelytuotteet kaakelilattioille, V33-kalustemaali, Liberon -saunasävyt ja -suojaöljyt, Nitor-maalarinpesu, P-K Twist & Spray -patterimaali ja tietenkin myös kaikki työvälineet kuten Mäster-siveltimet ja -telat unohtamatta myöskään Nitor-pesukangasta sekä Konkret-maalauskäsineitä. Kaikki tosiaan yhdestä ja samasta talosta!

Eikä tässä kaikki: tarvikkeiden mukana tuli täydelliset ohjeet, miten tuotteita käytetään.

Otin kuvat saunasta ja suihkutilasta sellaisina kuin ne tällä hetkellä ennen tulevaa muutosta ovat. Muutos tulee olemaan huikea. Aloitan projektin 10.4. Sitä ennen nautitaan pääsiäislomasta ja hiihtolomasta Lapissa.
PS. Jostakin syystä bloggeriin laitettujen kuvien suurentaminen ei onnistu. Anteeksi siis pieni koko.

Kunnostus tehdään yhteistyössä Colornova Oy:n kanssa.
                                    Pahvilaatikollinen saunan ja suihkutilan kunnostustuotteita!
         
 
Vanha sauna nykytilassaan.


                                           Suihkutilasta jää entiselleen vain seinälaatat.
 Saunan ja kodinhoitohuoneen välinen ovi ei pesullakaan lähde siistiksi. Odottaa siis maalia.
                                                 Suihkutilan patterit käsitellään uudelleen.
                                                           Laattalattiat saavat uuden värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...