Siirry pääsisältöön

Saunan ja suihkutilan kunnostamisen suunnittelua

Laatikollinen saunan ja suihkutilan kunnostamiseen tarvittavia tuotteita odottaa käyttöään. Lähdetäänpä liikkeelle alkutilanteesta. Se on aika lohduton. Kartanossa on minimaalisen pieni sisäsähkösauna ja suihkutila kodinhoitohuoneen jatkona. Rakennettu ilmeisesti 80-luvun lopulla. Suihkutilan seinien valkoiset laatat ovat ok. Sisäsaunan käyttö on tietääkseni ollut aika vähäistä johtuen siitä, että pihapiirissä on puilla lämmitettävä vanha hyvä sauna.

Saunaa ja suihkutilaa tullaan jossain vaiheessa laajentamaan tilavan kodinhoitohuoneen puolelle, mutta tässä vaiheessa kun kaikkia suuria muutoksia ei voi nopeasti tehdä, tehdään sitten se mikä voidaan, mutta tehdään sekin hyvin.

Ruskeankirjavankukertavat eli sanalla sanoen ikävän väriset laatat saunassa ja suihkutilassa kaipaavat muutosta, mikä saadaan aikaan käsittelemällä laatat täydellisesti uudestaan. Saunatilan seinät, katto ja lauteet käsitellään: pestään, sävytetään ja öljytään. Suihkutilan ja kodinhoitohuoneen välinen ovi sekä suihkutilan katto saavat uuden värisävyn. Kiuas on vielä ärhäkässä kunnossa, joten sitä ei tarvitse uusia. Lämpöpattereiden ulkonäkö on päässyt sekä saunan puolella että suihkutilassa kärsimään, joten myös patterit saavat uuden maalipinnan.

Saunan värisävyt tulevat olemaan savusaunanmusta ja vitivalkoinen.

Kun ryhdyin tutkimaan markkinoilla olevia ja tarkoitukseeni sopivia kunnostustuotteita, törmäsin yritykseen nimeltä Colornova. Se edustaa mm. seuraavia saunan ja suihkutilan kunnostamiseen tarvittavia tuotteita: V33-kaakelimaalit, V33 -esikäsittelytuotteet kaakelilattioille, V33-kalustemaali, Liberon -saunasävyt ja -suojaöljyt, Nitor-maalarinpesu, P-K Twist & Spray -patterimaali ja tietenkin myös kaikki työvälineet kuten Mäster-siveltimet ja -telat unohtamatta myöskään Nitor-pesukangasta sekä Konkret-maalauskäsineitä. Kaikki tosiaan yhdestä ja samasta talosta!

Eikä tässä kaikki: tarvikkeiden mukana tuli täydelliset ohjeet, miten tuotteita käytetään.

Otin kuvat saunasta ja suihkutilasta sellaisina kuin ne tällä hetkellä ennen tulevaa muutosta ovat. Muutos tulee olemaan huikea. Aloitan projektin 10.4. Sitä ennen nautitaan pääsiäislomasta ja hiihtolomasta Lapissa.
PS. Jostakin syystä bloggeriin laitettujen kuvien suurentaminen ei onnistu. Anteeksi siis pieni koko.

Kunnostus tehdään yhteistyössä Colornova Oy:n kanssa.
                                    Pahvilaatikollinen saunan ja suihkutilan kunnostustuotteita!
         
 
Vanha sauna nykytilassaan.


                                           Suihkutilasta jää entiselleen vain seinälaatat.
 Saunan ja kodinhoitohuoneen välinen ovi ei pesullakaan lähde siistiksi. Odottaa siis maalia.
                                                 Suihkutilan patterit käsitellään uudelleen.
                                                           Laattalattiat saavat uuden värin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti