Siirry pääsisältöön

Värikartat tiskiin!

Parasta rempassa on idea- ja suunnitteluvaihe. Tämän aamun aloitin keittämällä vahvat kahvit ja levittämällä Tikkurilan värikartat keittiön pöydälle. Mikä mieletön skaala! Melkein toivottamalta tuntuisi maalikaupassa ostaa juuri se sopivin maali tuhansien joukosta. En pystyisi. Mutta jos tuo muutaman väriesitteen kotiin ja tutkii niitä aikansa, alkaa varmistua oikeiden sävyjen löytäminen.
Tietenkin on tärkeää ottaa viereen maalien kanssa yhteistä elämää jatkavien tuotteiden, kuten tapettien, huonekalujen ja tekstiilien sävyt.

Oikeastaan, jos tunnustan, en edes juuri tällä hetkellä tiedä, mitä näillä ihanilla maaleilla maalaisin. Se hahmottuu kun kierrän talon ja näen, mikä paikka huutaa eniten uutta maalia. Sävy ei voi hypätä silmille näin vanhassa talossa. Jotain seesteistä, mutta yllättävää? Jotain piristävää, mutta ei päälle hyppäävää? Jotain romanttista, mutta ei imelää? Jotain tehokasta, mutta ei shokeeraavaa?

Eniten kiinnostaisi maalata salien tapetit väliaikaisesti jollain hennolla kiiltävällä, ja myöhemmin katsoa, mitä seinille lopulta tekisi. Tapetin maalaus voi olla ongelmallista. Sitä ei taida kukaan suositella. Olen kuitenkin usein onnistunut eikä maali ole tapetissa kupruillut eikä lohkeillut pois. Kenties kokeilen ensin pienelle osalle...

Tikkurilan Deco Grey -sävyissä on mielestäni liikaakin ihanuutta ja vaihtoehtoja. Esimerkiksi kuultavissa harmaissa ja Taika-paletissa on toinen toistaan kauniimpia sävyjä, mm. 2095 HM2 tai 2096 HM1.

Sitten aivan toiseen asiaan, johon törmäsin lainatessani kirjastosta kirjan nimeltä Romuromanttinen sisustuskirja (Tammi). Olin päässyt Sari Sirkiä-Jarvan kirjoittaman kirjan alkusivuille. Sari oli ystävällisesti maininnut, mistä romuromanttinen-sana juontaa juurensa.
"Romuromanttinen on toimittaja Paula Baggen suomennos shabby chic -termille, jota englanninkielisessä kirjallisuudessa on käsitelty monella tavalla". Kiitos Sari.
                                 Keräsin värejä, jotka kiinnostavat minua juuri nyt.


                                                 Tässä kirjassa mainitaan myös minut.
      Rakas mökki -kirjani on ylistys romuromantiikalle jo ennen kuin romusta tuli Suomessa romanttinen.

Kommentit

  1. Värikarttojen katselu on innostavaa. Värikartan liuskojen kanssa on myös hyvä käydä ostoksilla, kun etsii tiettyyn sävyyn sopivaa tuotetta.
    Ilahduttaa, että Romuromanttinen-kirjan tekijä on maininnut sinut kirjansa nimen lähteenä.

    VastaaPoista
  2. Juuri niinkin päin pitää tehdä eli liuska mukaan esim. tekstiilikauppaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti