torstai 17. maaliskuuta 2016

Värikartat tiskiin!

Parasta rempassa on idea- ja suunnitteluvaihe. Tämän aamun aloitin keittämällä vahvat kahvit ja levittämällä Tikkurilan värikartat keittiön pöydälle. Mikä mieletön skaala! Melkein toivottamalta tuntuisi maalikaupassa ostaa juuri se sopivin maali tuhansien joukosta. En pystyisi. Mutta jos tuo muutaman väriesitteen kotiin ja tutkii niitä aikansa, alkaa varmistua oikeiden sävyjen löytäminen.
Tietenkin on tärkeää ottaa viereen maalien kanssa yhteistä elämää jatkavien tuotteiden, kuten tapettien, huonekalujen ja tekstiilien sävyt.

Oikeastaan, jos tunnustan, en edes juuri tällä hetkellä tiedä, mitä näillä ihanilla maaleilla maalaisin. Se hahmottuu kun kierrän talon ja näen, mikä paikka huutaa eniten uutta maalia. Sävy ei voi hypätä silmille näin vanhassa talossa. Jotain seesteistä, mutta yllättävää? Jotain piristävää, mutta ei päälle hyppäävää? Jotain romanttista, mutta ei imelää? Jotain tehokasta, mutta ei shokeeraavaa?

Eniten kiinnostaisi maalata salien tapetit väliaikaisesti jollain hennolla kiiltävällä, ja myöhemmin katsoa, mitä seinille lopulta tekisi. Tapetin maalaus voi olla ongelmallista. Sitä ei taida kukaan suositella. Olen kuitenkin usein onnistunut eikä maali ole tapetissa kupruillut eikä lohkeillut pois. Kenties kokeilen ensin pienelle osalle...

Tikkurilan Deco Grey -sävyissä on mielestäni liikaakin ihanuutta ja vaihtoehtoja. Esimerkiksi kuultavissa harmaissa ja Taika-paletissa on toinen toistaan kauniimpia sävyjä, mm. 2095 HM2 tai 2096 HM1.

Sitten aivan toiseen asiaan, johon törmäsin lainatessani kirjastosta kirjan nimeltä Romuromanttinen sisustuskirja (Tammi). Olin päässyt Sari Sirkiä-Jarvan kirjoittaman kirjan alkusivuille. Sari oli ystävällisesti maininnut, mistä romuromanttinen-sana juontaa juurensa.
"Romuromanttinen on toimittaja Paula Baggen suomennos shabby chic -termille, jota englanninkielisessä kirjallisuudessa on käsitelty monella tavalla". Kiitos Sari.
                                 Keräsin värejä, jotka kiinnostavat minua juuri nyt.


                                                 Tässä kirjassa mainitaan myös minut.
      Rakas mökki -kirjani on ylistys romuromantiikalle jo ennen kuin romusta tuli Suomessa romanttinen.

2 kommenttia:

  1. Värikarttojen katselu on innostavaa. Värikartan liuskojen kanssa on myös hyvä käydä ostoksilla, kun etsii tiettyyn sävyyn sopivaa tuotetta.
    Ilahduttaa, että Romuromanttinen-kirjan tekijä on maininnut sinut kirjansa nimen lähteenä.

    VastaaPoista
  2. Juuri niinkin päin pitää tehdä eli liuska mukaan esim. tekstiilikauppaan.

    VastaaPoista

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...