Siirry pääsisältöön

Kivenpyöritystä & navetan seinustan siistimistä

Takki oli aivan liikaa tänään varsinkin puutarhatöitä tehdessä. Ryhdyin hieman kivisempään projektiin, josta ei meinannut tulla loppua lainkaan. Navetan seinustalle oli kasautunut vuosikymmenten mittaan sitä sun tätä tarpeetonta, mm. puulavoja ja rautaromua.
Päätin, että tulevana kesänä tarpeeton roina ei ole silmiä häiritsemässä.
Haravointia ja siistimistä. Sitten aloinkin tehdä noin puolen metrin leveää kiveystä navetan seinän kupeeseen, etteivät nokkoset enää pääse valloittamaan aluetta.

Kiveyksen päälle laitan sitten ruukkuja, joissa kasvatan yrttejä.

Kiviä ei tarvinnut etsiä. Niitä on joka paikassa. Sommittelin kiviä paikalleen ja tein jo pätkän valmista, kunnes tajusin, että niiden alle olisi hyvä laittaa rikkaruohojen kasvua ehkäisevää maanpeittokangasta, muovia tms.

Löysinkin navetasta vanhoja muoveja. Asettelin ne kivien alle. Reuna-aidaksi sommittelen varastossa turhan panttina olleita kattotiilen palasia. Täytyypä vielä oikaista rivit ja asetella tiilet lomittain, niin tulee kauniimpaa. Huomenna homma jatkuu.

Pitihän sitä heti kokeilla kesken työn, miltä ruukut näyttävät kiveyksen päällä.
               Kevät on raivaamisen aikaa. Navetan seinustalta lähtevät nyt ylimääräiset roinat.

                                         Tässä on vielä säätämistä, etteivät tiilet mutkittele kuin mato.
                                        
                                      Maan sisästä riuhdottu riimu kuivumassa.


Kommentit

  1. Miten silmiä hivelevää...kiveä, vanhaa navetan seinää ja saviruukkuja...niin kaunista ja levollista. Voimia uurastajalle ja kaunista kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos anonyymi! Olen sisähommissa nyt, mutta säätila kyllä innostaa viemään askeleet tuonne navetan seinustalle, jossa jatkan urakkaani (ei tunnu urakalta, koska on niin mukavaa puuhaa).

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti