Siirry pääsisältöön

Miksi remontit viivästyvät?

Niin, miksi remontit viivästyvät? Yläkerran portaista revin jo viikkoja sitten pois kokolattiamaton. Rapsuttelin liimoja ja maaleja pois. Hioin. Sitten homma keskeytyi.
Meillä on Lumi-kissa, joka työntää nokkansa ja tassunsa joka paikkaan. Maaleihin en ole voinut tarttua ennen kuin pihaan tuodaan asuntovaunu, jossa kissa voi yöpyä pari yötä. Lumi ei ymmärrä työtekniikkaa: astu joka toiselle askelmalle. Maalata siis joka toinen askelma ja kuivumisen jälkeen taas sama. Lumia en raaski myöskään teljetä johonkin huoneeseen pitemmäksi ajaksi. Eihän se mitään kissanelämää olisi. Mikä ihana tekosyy taas tekemättömille töille!
 Asuntovaunu oli eiliseen saakka talvisäilössä. Kun se tuotiin pihaan, kissa syöksyi heti verannan ikkunaan (meillä on sisäkissa, jota kuljetetaan ulkona valjaissa) ja alkoi maukua. Totta se oli: hänen korkeutensa paratiisi oli jälleen pihassa ja lähes yksinomaan hänen arvovaltaisessa käytössään. Niin kissa itse luulee. Asuntovaunu on Lumille kiistaton autuus.

Kun laitoin kissalle valjaat ja vein ulos, se lähti kuin noiduttuna silmät loistaen ja suu määrätietoisesti supussa vetämään asuntovaunua kohti. Olisi halunnut olla siellä aamuun asti, mutta yhdentoista maissa illalla hain sen pois väkisin. En voi käsittää, mikä asuntovaunussa oikein kiehtoo.

Portaiden maalaaminen alkaa heti kun kissa voi yöpyä vaunussa. Ensin pitää löytää asuntovaunun oma lämmitin (hukassa). Eihän nyt kissa sovi yövyttää kylmässä.

Myös alasaunan remontti odotuttaa itseään. Työvälineet ja -tarpeet on hankittu, joten työ voi alkaa koska vain. Pientä viimeistelyä olemme suorittaneet yläkerran jokaisessa huoneessa. Minusta on tullut pedantti. Olen nuohonnut esimerkiksi lattioita poistaen pieniä maalitippoja teräaseen kanssa ja toisessa kädessä on ollut maalipensseli, jolla olen korjaillut pieniä huolimattomuusvirheitä pattereiden ja kiintokaappien alta.

Viime päivinä olemme myös huhkineet puutarhassa, kehitelleet aika kivoja yrttilaatikoita navetan romuista ja eilen istutin ensimmäiset, sisällä siemenistä kasvattamani tuoksuherneet ulos vanhoihin kukkakoreihin. Saa nähdä, jaksavatko voimistua, kovin ovat hentoisia varsiltaan.
                       Isot ruukut ja näkyviin jätetyt ruukunpalaset sopivat minun tyyliini.                            

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti