tiistai 12. huhtikuuta 2016

Paikka auringossa

Aamupäivä oli kylmä. Tein sisätöitä. Vasta myöhään iltapäivällä, kun säätila muuttui, iski himo päästä taas hikijumppaa tekemään navetan kulmille. Ne kivimuurit ovat todella kauniit. Rakastan olla navetan lähellä. Taidan olla tosi maalainen.

Jatkoin raivaamista, pajujen leikkaamista ja haravointia. Nyt kasat ovat jo melkoiset ja niiden poisvienti tulee olemaan työlästä - se vihonviimeisin homma.  Kasa lahoamispisteeseen päässeitä lavoja oli vielä kivimuurin edessä parhaimmalla paikalla. En jaksanut niitä itse nostaa ja viedä pois.

Kuin joku olisi kuullut sisäisen kuiskaukseni ja toiveeni. Nimittäin, kun viivähdin sisällä muutaman tovin, ja lähdin uudelleen haravointihommiin, huomasin, että lavat olivat hävinneet. Isäntä oli halunnut yllättää minut.

Nyt kun heinä, koiranputket ja nokkoset eivät vielä kasva, on hyvä putsata maa perusteellisesti. Lavojen alta löytyi jos jonkinlaista pientä romua.  Mietin, mitä laittaisin niiden lavojen paikalle. Ensin sovittelin paikalla patinoitua perunalaatikkoa pystyyn kaapin virkaa toimittamaan. Tulin toisiin ajatuksiin ja veinkin muurille vanhan grillin pöydän irtopöytälevyineen. Siinä on loistava paikka välivarastoida vadelmasatoa suoraan lähellä olevasta vadelmatarhastani. Pakasterasioita pöydälle mahtuu kymmenittäin.

Navetan pitkällä sivulla on useita ovia. Avasin niistä yhden tänään. Mikä ihana pieni soppi kasvattaa yrttejä ovisyvennyksessä! Vein jakkaran syvennykseen ja istahdin tyytyväisenä naama aurinkoa kohti.

Hieno päivä takana. Rakastan olla maalla. Nyt vain paikkaa EI SAA jättää heinittymään. Alue on niitettävä tai ajettava ruohonleikkurilla säännöllisesti. 
                                         Löydän vieläkin uusia yrttien kasvatuspaikkoja.
                                     Kuukausi ja ruukuissa kasvaa korianteria, timjamia ja kirveliä.
                                                Hankin myös laventelin siemeniä.

                                                              Tällainen siitä tuli.
                    Tässä vanhasta grillistä tehdyssä pöydässä lajittelen kesällä vadelmia rasioihin.
                                   Raakaversio toimipisteestäni. Kyllä se siitä vielä kaunistuu.
                                        Navetan sivu toiselta puolelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...