Siirry pääsisältöön

Paikka auringossa

Aamupäivä oli kylmä. Tein sisätöitä. Vasta myöhään iltapäivällä, kun säätila muuttui, iski himo päästä taas hikijumppaa tekemään navetan kulmille. Ne kivimuurit ovat todella kauniit. Rakastan olla navetan lähellä. Taidan olla tosi maalainen.

Jatkoin raivaamista, pajujen leikkaamista ja haravointia. Nyt kasat ovat jo melkoiset ja niiden poisvienti tulee olemaan työlästä - se vihonviimeisin homma.  Kasa lahoamispisteeseen päässeitä lavoja oli vielä kivimuurin edessä parhaimmalla paikalla. En jaksanut niitä itse nostaa ja viedä pois.

Kuin joku olisi kuullut sisäisen kuiskaukseni ja toiveeni. Nimittäin, kun viivähdin sisällä muutaman tovin, ja lähdin uudelleen haravointihommiin, huomasin, että lavat olivat hävinneet. Isäntä oli halunnut yllättää minut.

Nyt kun heinä, koiranputket ja nokkoset eivät vielä kasva, on hyvä putsata maa perusteellisesti. Lavojen alta löytyi jos jonkinlaista pientä romua.  Mietin, mitä laittaisin niiden lavojen paikalle. Ensin sovittelin paikalla patinoitua perunalaatikkoa pystyyn kaapin virkaa toimittamaan. Tulin toisiin ajatuksiin ja veinkin muurille vanhan grillin pöydän irtopöytälevyineen. Siinä on loistava paikka välivarastoida vadelmasatoa suoraan lähellä olevasta vadelmatarhastani. Pakasterasioita pöydälle mahtuu kymmenittäin.

Navetan pitkällä sivulla on useita ovia. Avasin niistä yhden tänään. Mikä ihana pieni soppi kasvattaa yrttejä ovisyvennyksessä! Vein jakkaran syvennykseen ja istahdin tyytyväisenä naama aurinkoa kohti.

Hieno päivä takana. Rakastan olla maalla. Nyt vain paikkaa EI SAA jättää heinittymään. Alue on niitettävä tai ajettava ruohonleikkurilla säännöllisesti. 
                                         Löydän vieläkin uusia yrttien kasvatuspaikkoja.
                                     Kuukausi ja ruukuissa kasvaa korianteria, timjamia ja kirveliä.
                                                Hankin myös laventelin siemeniä.

                                                              Tällainen siitä tuli.
                    Tässä vanhasta grillistä tehdyssä pöydässä lajittelen kesällä vadelmia rasioihin.
                                   Raakaversio toimipisteestäni. Kyllä se siitä vielä kaunistuu.
                                        Navetan sivu toiselta puolelta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti