keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Pöydän tuunausta ja kukkakorien ihmettelyä

Temmellyskenttänäni on viimeaikoina ollut vanhan navetan pääty. Sinne askeleeni veivät tänäänkin. Keksin taas uutta tekemistä. Kun hain (ja löysin) navetasta kaakelinpalasia, samalla keräilin nurkista kukkakoreja. Kun minä olin pieni, kukkakorit olivat suosittuja. Vanhempien ihmisten täyttäessä vuosia, vieraat tulivat kukkakorien kanssa tervehtimään. Irtokukkiakin tuotiin päivänsankarille, mutta enimmäkseen kukat oli aseteltu kukkakoreihin.
Entiset asukkaat ovat säästäneet melkoisen määrän kukkakoreja. Kiitos siitä. Löysin 17 kukkakoria ja lukuisan määrän muita koreja. Vielä en tiedä, tuunaanko ne vai istutanko koreihin esimerkiksi roikkuvia kukkia, kuten krasseja ja hajuherneitä. Joitain koreja voisi myös maalata.

Asiaan: raahasimme mintun värisen pöydän navetasta ulos. Pöytälevy oli pahasti vioittunut ja öljyinen, sillä pöydän päällä oli varmaan hoidettu työkoneita.

Kaakelinpaloilla pöydän pinnan saisi kauniiksi. Sommittelu vain otti aikaansa, sillä kaakelinpalaset eivät sitten millään menneet tasan. Melkoinen palapeli. Pieni neliö jäi kaakelitta. Siihen kohtaan haluan muurata jotain yllättävää, ehkä simpukankuoren tai kiven. Lähipäivinä putsaan pöydän ja muuraan laatat paikalleen.

Navetan päädyssä venähti puoli kahdeksaan. Nyt saunaan ja sitten levolle.
                               Navetasta noukin 18 kukkakoria. Mitä niillä tekisi?
                            Vanhan pöydän aion tuunata lähipäivinä. Nyt kaakeleiden sommittelua.
                                                   Stemmaako vai eikö stemmaa?
                                          Äsh! Aloitetaan sitten alusta.
                            Pieni neliö. Siihen tulee luonnonkivi tai simpukka.
                          Työpajani on navetan päädyssä, jonne ilta-aurinko luo näin kauniita säteitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...