Siirry pääsisältöön

Pihan keltaiset

Ruoho leikattiin lauantaina ja jo nyt se on taas leikkauskunnossa. Kuka tämmöistä jaksaa? On kai elämässä muutakin kuin ruohonleikkuu!
Tänään kävi taas minulle tyypillisellä tavalla. Kuvasin salaattia ja muita pöydän antimia.
Jossain vaiheessa vilkaisin, mitä kameralla on kerrottavaa. Se ilmoittaa, ettei kamerassa ole muistikorttia lainkaan.
Ihana salaatti oli jo syöty  - kuvasinkin tyhjän keltaisen salaattikulhon tuunaamallani pöydällä. Eli vanhat kaakelit muurasin ruman lastulevyn päälle ja yhteen koloon, johon ei mahtunut mitään muuta, muurasin simpukan.

Pihassa on nyt paljon keltaista: asuntovaunu, aurinkokennopallot, tuoli ja eräät pensaat, joiden nimeä en tiedä. Ehkä tiedän huomenna...

Olen tänään yrittänyt tehdä pihatöitä, mutta se ei onnistu: on liian kuumaa. Läkähdyttävää suoraan sanottuna. Vintillä säilössä olleita kevyitä kesätäkkejä olen pessyt ja ne ovat kuivuneet ulkona tunnissa. Mikä loistava sää olisi ollut myös matonpesuun,  mutta jääköön se tuonnemmaksi.

Juuri nyt ei ole rästissä myöskään mitään lehtijuttujen kirjoitusta, joten ollaanpa ihan iisisti sisällä tällä kertaa. Hirsitalon hyviä puolia on paljon, mutta viileys kesäkuumilla lienee parhaimpia puolia.
                       Kuvia alkoi tulla, kun laitoin viimein muistikortin kameraan.
                                          Koloon muurasin simpukan.
                        Muutama päivä sitten ajettu nurmi on taas leikkuun tarpeessa.
                                                        Keltainen on pihan väri.
                                                Pihapensaassakin on keltaiset kukat.
                                         Tuoksuherne on lähtenyt kasvamaan.

Kommentit

 1. Hei. Jos tuolle keltakukkaiselle pensaalle nimeä etsit, niin se on siperian hernepensa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Siperian hernepensas asuukin nyt Suomen Porissa.

  VastaaPoista
 3. Heippa, tuo teidän asuntovaunu on ihan huippu! Vieläkö Lumi-kissa siellä viihtyy?
  Sinulla on kyllä väreille silmää. Nurmikko tuntuu kasvavan sellaista vauhtia, ettei itse meinaa perässä pysyä. Ehkäpä se välillä voi hieman odottaakin! Ihanaa kesän alkua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanni, juu, tuo asuntovaunu on todella ihana. Mielellään siellä viihtyisi kuka vain, mutta Lumi on ominut sen vallan itselleen. Ainoastaan helteiden aikana arvon johtajaa ei voi pitää siellä - tulee liian kuuma. Lumi ei ymmärrä lainkaan, miksi mamma vie hänet pois viileisiin tiloihin kesken unien. Päiväunet kestävät Lumilla n. työpäivän verran :) Hyvää kesää myös itsellesi!

   Poista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti