Siirry pääsisältöön

Yyterin Helmi-ravintola

Tänään oli avajaiset. Kävimme ihastelemassa upouuden Yyterin Helmi-rantaravintolan tyylikkyyttä. Laiva oli selvästi ollut mallina ravintolalle. Tummat sävyt vallitsivat kaikkialla paitsi WC:ssä, joka oli vitivalkoinen.
Laivamaista tunnelmaa lisäsi tervan tuoksu. Puupinnat oli käsitelty ilmeisesti tarkoituksella tervalle tuoksuvalla maalilla.
Hieman petyinkin. Tilasin kana-caesar-salaatin. Hinta n. 8 euroa. Olisin ollut valmis maksamaan salaatista viisi euroa, en yhtään enempää. Annos nimittäin oli erittäin pieni. Siihen olisi kuulunut leipä, mutta koska pidän leivättömyyskuuria, pyysin leikkisästi heidän laittamaan salaattiin leivän hinnan verran lisää salaatinaineksia. Näin ei varmaan käynyt. Jos valitsi yläkerran, sieltä oli aikamoinen matka hakea ruoat. Itsepalvelu kun oli.

En viitsinyt työntekijöiden ensimmäistä päivää pilata motkottamalla salaatin pienuudesta hintaan nähden, sillä hehän varmaan tekevät sen kokoisia annoksia kuin johto määrää. Ja se johto on sama kuin lähellä olevassa Yyterin kylpylähotellissa. Saatanpa sinne ollakin yhteyksissä.

Hieno on ravintola ja ystävällinen palvelu. Suomen lippukin liehui avajaisten kunniaksi. Pöydät olivat isot. Beiget polyrottinkituolit sopivat hyvin tumman kanssa. Näkymä varmasti Suomen parhaimpia ellei paras.
                                          Helmi-niminen rantaravintola on aivan dyynien kupeessa.
                                                       Salaattini oli erittäin pieni.
                                             Suomen liput liehuivat avajaisten kunniaksi.
                                                     Itsepalvelun hienouksia.
                             Mantereen puoleinen sivu tuoksui vahvasti tervalle kuin ikään laivassa.
                                   "Laivan" päädystäkin on komea näköala.
                                                   Ravintolan toilettiin mahtuu vain yksi kerrallaan.
                                                        
                                  Avajaispäivänä 1. kesäkuuta Yyteri kylpi auringossa ja hellettä piisasi.
   Pertillä riittää yllätyksiä jokaisen päivän varalle. Tänään hän vei minut Yyteriin lounaalle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti