Siirry pääsisältöön

Yyterin Helmi-ravintola

Tänään oli avajaiset. Kävimme ihastelemassa upouuden Yyterin Helmi-rantaravintolan tyylikkyyttä. Laiva oli selvästi ollut mallina ravintolalle. Tummat sävyt vallitsivat kaikkialla paitsi WC:ssä, joka oli vitivalkoinen.
Laivamaista tunnelmaa lisäsi tervan tuoksu. Puupinnat oli käsitelty ilmeisesti tarkoituksella tervalle tuoksuvalla maalilla.
Hieman petyinkin. Tilasin kana-caesar-salaatin. Hinta n. 8 euroa. Olisin ollut valmis maksamaan salaatista viisi euroa, en yhtään enempää. Annos nimittäin oli erittäin pieni. Siihen olisi kuulunut leipä, mutta koska pidän leivättömyyskuuria, pyysin leikkisästi heidän laittamaan salaattiin leivän hinnan verran lisää salaatinaineksia. Näin ei varmaan käynyt. Jos valitsi yläkerran, sieltä oli aikamoinen matka hakea ruoat. Itsepalvelu kun oli.

En viitsinyt työntekijöiden ensimmäistä päivää pilata motkottamalla salaatin pienuudesta hintaan nähden, sillä hehän varmaan tekevät sen kokoisia annoksia kuin johto määrää. Ja se johto on sama kuin lähellä olevassa Yyterin kylpylähotellissa. Saatanpa sinne ollakin yhteyksissä.

Hieno on ravintola ja ystävällinen palvelu. Suomen lippukin liehui avajaisten kunniaksi. Pöydät olivat isot. Beiget polyrottinkituolit sopivat hyvin tumman kanssa. Näkymä varmasti Suomen parhaimpia ellei paras.
                                          Helmi-niminen rantaravintola on aivan dyynien kupeessa.
                                                       Salaattini oli erittäin pieni.
                                             Suomen liput liehuivat avajaisten kunniaksi.
                                                     Itsepalvelun hienouksia.
                             Mantereen puoleinen sivu tuoksui vahvasti tervalle kuin ikään laivassa.
                                   "Laivan" päädystäkin on komea näköala.
                                                   Ravintolan toilettiin mahtuu vain yksi kerrallaan.
                                                        
                                  Avajaispäivänä 1. kesäkuuta Yyteri kylpi auringossa ja hellettä piisasi.
   Pertillä riittää yllätyksiä jokaisen päivän varalle. Tänään hän vei minut Yyteriin lounaalle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti