Siirry pääsisältöön

Työtilan vaihto voi piristää

Tietokoneen siirtämiseen työhuoneesta toiseen huoneeseen voi löytyä useitakin syitä. Yksi voi olla pelkästään vaihtelunhalu. Huoneiden erilainen tunnelma voi inspiroida. Miksi siirsin tietokoneeni uudistettuun yläkerran keittiöön varsinaisesta työhuoneestani? Syy oli kentässä. Kun menin nettiin, yhteys katkesi, sillä jokin häiritsee kenttää, vaikka masto on vain sadan metrin päässä. Viereisessä huoneessa netti pelaa mainiosti.
Tutkittuamme aikamme tulimme siihen tulokseen, että syy löytyy uunin muurista, joka on kentän keskellä. Tuntuu kyllä täysin tuulesta temmatulta ajatukselta, mutta keksikää parempi.

Oikeastaan keittiön pöydän äärellä onkin aika kiva naputella tekstiä. Varsinkin nyt, kun taas(kin) aurinko paistaa. Keittiö suorastaan kylpee valossa.
Yläkerran huoneet ovat vähällä käytöllä, joten täällä paikat pysyvät siisteinä. Joskus teemme yläkertaan retkiä iltaisin ja katselemme musiikkihuoneessa televisiota tai kuuntelemme levyjä. Kyllä, kuulitte oikein, levyjä. Aitoja vinyylilevyjä, joita on sadoittain.

Päivisin yritän ahertaa ja kirjoittaa. Suunnittelen uutta kirjaa, mutta sen kirjoittaminen vaatii täydellistä keskittymistä. Ailahtelevaisena, kiiruhtavaisena ja kärsimättömänä, suorastaan paskana ihmisenä en millään malttaisi pysyä paikallani. Miten ihmeessä olen saanut kirjoitetuksi jo viisi kirjaa? Siten, että olen rääkännyt itseäni ja pakottanut itseni kurinalaisuuteen. Vielä sitä hetkeä ei ole tullut tässä talossa, jossa on koko ajan niin paljon muuta tekemistä. Niin kauan kun paikat ovat rempallaan, minusta ei ole kirjailijaksi. Tai, mistä sitä tietää. Ainakin kirjan idea kantaisi hyvin. Päässäni olen kirjan jo kirjoittanut, puuttuu enää, että istun alas ja teen sen.

Toin yrtit ulkoa viime hetkellä ennen pakkasia. Basilika hieman kärventelee, mutta rosmariini, sitruunamelissa ja timjami voivat hyvin.

Kunnostustöihin käyn käsiksi toivottavasti pian. Seuraavana on vuorossa alakerran makuuhuoneen yhden seinän maalaus. Maalipurkki on odottanut eteisaulassa jo kuukausia. Mies on yrittänyt jo monta kertaa kantaa purkin varastoon ja aina olen älähtänyt: tarvitsen sitä huomenna!
Juuri niin, huomenna, ehkä.
                                Yläkerran melkein itse tehdyssä keittiössä vallitsisi ihana työskentelyrauha.
                             Työhuoneeni on tyhjä ja työpöytä aika siisti, kun minä olen poissa.
                                                           Yläkerran aulan sommitelmia.
                                      Vähitellen olen vaihdattanut oviin kauniimpia kahvoja.
                                        Kirjoituspaikkani takaseinällä on aarteita navetasta.

Kommentit

 1. Heippa!
  Voi kuinka kauniisti olet siellä sisustanut! Aivan täydellistä! Kiva, kun taas kirjoitit, varmasti moni on jo odotellut. Toivottavasti lukijat osavaat myös tsempata remontoijia! Minun mielestäni olet ankara itsellesi - et ole yhtään mikään p! Olet luova ihminen,ja se vaikuttaa tapaasi toimia. Me olemme erilaisia, mutta niiiin arvokkaita jok´ikinen :)

  Siunattua ja valoisaa alkutalvea!

  Sinulle: https://www.youtube.com/watch?v=PAf14W5WEME

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sanni tsemppaamisesta! Ihanaa kuulla. Todellakin, itselleen pitäisi muistaa olla armollisempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu aivan ihanaa että taas kirjoitit ja lisäsit kuvia kauniista kartanostasi. Olinkin jo vähän huolissani, että mihin katosit vadelmakauden jälkeen. Että et suinkaan lannistunut satakuntalaiseen jöröyteen. Kaikkea hyvää sekä sinulle että projekteillesi! toivoo Mummo kylätieltä

   Poista
  2. Todellakin katosin. Marjoja tuli joka puolelle. Mustikoita, puolukoita ja taas mustikoita. Keräsin hulluna jokaisena vapaahetkenä. En koskenut kunnostustöihin koko aikana. Nyt virittelen. Tervetuloa joulumyyjäisiin 3.12.-4.12. ja kreikkalaista ruokaa lauantaina 3.12. klo 12.30, 14 ja 15.30. Pöytävaraukset sähköpostiin paula.bagge@tuorsniemi-spirit.com

   Poista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti