sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Vanhat tekstiilit uudelleen käyttöön

Juhlasalissa oli aika synkkää. Mustat jugendhuonekalut tarvitsivat piristystä. Kesällä ikkunoihin Kreeta ompeli vanhoista taftiverhoista kartanon ikkunoihin sopivat. Päätin kokeilla, miltä näyttäisivät Vallilan vanhat verhot täällä maalla. Pinkkiä, valkoista ja mustaa niissä on, mutta kuviot ovat aika vaativat. Toisaalta melkein samaa kuviota löytyy jugendsohvan ja tuolien verhoilukankaasta, joten ei muuta kuin kokeilemaan.
Olin jo aiemmin laittanut lahjaksi saamani samettisen seinävaatteen sohvan päälle. Siinä oli reunoissa mustavalkoisia kuvioita. Varsinainen aihe oli "Viimeinen ehtoollinen". Minusta se on liian määräävä ja uskonnollinen aihe pidettäväksi seinällä, joten laitetaan se sitten vähemmän näkyville takapuolen alle. En usko, että taivaassa siitä älähdetään :).

Yläkerrassa harmaan huoneen rautasänkyjen päällä oli ollut vain harmaavalkoiset viltit. Laitoin kummitätini virkkaaman parisängyn peitteen romanttisen huoneen parisänkyyn ja toin sieltä makasiinin vintiltä löytämäni kapeammat virkatut peitteet rautasänkyihin. Pesin ne homeesta jo pari vuotta sitten ja neuloin repeämät umpeen.

Katsotaanpa, miten silmä tottuu mustan salin väreihin.


                      Vanhan jugendsohvan värikkäitä tekstiilejä. Keskellä oleva tyynynpäällinen Villa Amanda -sisustusliikkeestä Merimaskusta.
                            Pienillä tavaroilla ja yksityiskohdilla saa kaivattua väriä mustaan interiööriin.

                              Annan verhon olla ainoastaan kapeana siivuna ikkunalla.
                                      Samppanjan nauttimisesta on aikaa, mutta cooler valmiina.
                                       Aulassa olevan mustan kaapin ikkunat on kauniisti käsin hiottu.
          Käsin virkatut pitsipeitteet sopivat vanhoihin rautasänkyihin. Seinällä kuvataiteilija Liisa Pajula-Mäkisen maalaus, joka on myös myytävänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...