Heräsin eräänä aamuna televisiosta tulevaan James Oliverin kokkausohjelmaan. Kello oli jo varsin paljon. Unen läpi kuulin puhuttavan parsapastasta. Kiinnostuinkin heti, sillä minulla sattui olemaan parsanippu. Tarvittiin vain kevätsipulia, parmesaania sekä savustettua taimenta. Hetken mietittyäni selkeni, etten halua pastasta kalanmakuista. Niinpä ostin eilen kevätsipulinipun. Pengoin sipulinippuja niin kauan kuin löysin mielestäni raikkaamman.
Tänään kun mies ei ole kanssani syömässä, voin tehdä vain minua tyydyttävää ruokaa. Siihen ei kuulu liha tai kala. Siitä sun tästä tehty ruoka on minun makuuni. Olen kirjoittanut vuonna 2005 kokkauskirjan nimeltä Maalataan ruokaa! Kuvitus on ystäväni Johanna Oraksen. Maalataan ei suinkaan tarkoita maalattua ruokaa (toki Johanna on valmistamani annokset maalannut kuviksi), vaan tarkoituksenani oli kirjoittaa kirja sävelletystä ruoasta. Tehdään ruoka kuta kuinkin oman mieltymyksen mukaan, sävelletään ja maalaillaan.
Parsapastan teko-ohje niin kuin sen valmistin:
1 nippu parsaa
1 nippu kevätsipulia
makaroneja
hieman vehnäjauhoja suurustamiseen
voita tai öljyä paistamiseen
maitoa
suolaa
pippuria
valkosipulia
parmesaania
Huuhdo parsat ja kevätsipulit. Leikkaa ensin parsoista kova kantapala pois. Sen jälkeen leikkaa parsat noin puolen sentin mittaisiksi paloiksi. Jätä parsan latvaosat leikkaamatta ja lisää ne vasta melko kypsään seokseen. Leikkaa sipulinvarret pieniksi paloiksi. Paista kevyesti n. 10 minuuttia pienellä lämmöllä, älä anna ruskistua.
Keitä tällä välillä makaronit.
Kun parsa ja sipulit ovat melko pehmeitä, laita pannulle nokare voita ja runsas ruokalusikallinen vehnäjauhoja. Kypsytä vehnäjauhoja hetkisen. Lisää sekaan maitoa niin paljon, että seos sakenee, mutta jää silti sopivan notkeaksi. Voit käyttää hieman myös kermaa.
Kaada ainekset kulhoon ja pyöräytä seosta sauvasekoittimella. Jätä sattumia.
Laita seos taikaisin syvään paistinpannuun ja sekoita joukkoon makaronit. Purista joukkoon pari valkosipulinkynttä. Sekoita. Tarjoa kuumana syvältä lautaselta. Vuole muutama parmesaanin siivu annoksen päälle.
Parsapasta valmistuu viidessätoista minuutissa ja on taivaallisen hyvää.
Lautanen tyhjeni nopeasti. Seuraavalla kerralla makustellaan.
Tänään kun mies ei ole kanssani syömässä, voin tehdä vain minua tyydyttävää ruokaa. Siihen ei kuulu liha tai kala. Siitä sun tästä tehty ruoka on minun makuuni. Olen kirjoittanut vuonna 2005 kokkauskirjan nimeltä Maalataan ruokaa! Kuvitus on ystäväni Johanna Oraksen. Maalataan ei suinkaan tarkoita maalattua ruokaa (toki Johanna on valmistamani annokset maalannut kuviksi), vaan tarkoituksenani oli kirjoittaa kirja sävelletystä ruoasta. Tehdään ruoka kuta kuinkin oman mieltymyksen mukaan, sävelletään ja maalaillaan.
Parsapastan teko-ohje niin kuin sen valmistin:
1 nippu parsaa
1 nippu kevätsipulia
makaroneja
hieman vehnäjauhoja suurustamiseen
voita tai öljyä paistamiseen
maitoa
suolaa
pippuria
valkosipulia
parmesaania
Huuhdo parsat ja kevätsipulit. Leikkaa ensin parsoista kova kantapala pois. Sen jälkeen leikkaa parsat noin puolen sentin mittaisiksi paloiksi. Jätä parsan latvaosat leikkaamatta ja lisää ne vasta melko kypsään seokseen. Leikkaa sipulinvarret pieniksi paloiksi. Paista kevyesti n. 10 minuuttia pienellä lämmöllä, älä anna ruskistua.
Keitä tällä välillä makaronit.
Kun parsa ja sipulit ovat melko pehmeitä, laita pannulle nokare voita ja runsas ruokalusikallinen vehnäjauhoja. Kypsytä vehnäjauhoja hetkisen. Lisää sekaan maitoa niin paljon, että seos sakenee, mutta jää silti sopivan notkeaksi. Voit käyttää hieman myös kermaa.
Kaada ainekset kulhoon ja pyöräytä seosta sauvasekoittimella. Jätä sattumia.
Laita seos taikaisin syvään paistinpannuun ja sekoita joukkoon makaronit. Purista joukkoon pari valkosipulinkynttä. Sekoita. Tarjoa kuumana syvältä lautaselta. Vuole muutama parmesaanin siivu annoksen päälle.
Parsapasta valmistuu viidessätoista minuutissa ja on taivaallisen hyvää.
Lautanen tyhjeni nopeasti. Seuraavalla kerralla makustellaan.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.