Siirry pääsisältöön

Kukat pitävät nuorena

Kaikkea tapahtuu ja sattuu. Blogi voi olla tauolla kuukausia. Ja sitten: PAM! Kukkia taivaan, tai pikemminkin maan täydeltä. Niin voisi sanoa näkiessään Pirttinokan puutarhan Nokantiellä Ulvilassa.
Olen jo asiakas kolmen vuoden takaa. Ensimmäisenä vuonna hankin kukkia hillitysti, viime vuonna kävin jo viikottain ostamamassa uutta ja uutta. Kun menin vielä viimeisen kerran täydentämään varastoja, puutarha olikin jo sulkenut ovensa. Kesäkukkien, yrttien ja vihannestaimien myynti käy kuumimmillaan juuri nyt. Ei enää heinäkuussa.

Mikä minua sitten tässä Pirttinokan puutarhassa kiehtoo? Se, että siellä on neljä kasvihuonetta täynnä mitä ihanimpia kukkia ja vihannesten taimia. Ja se, että lääniä on, missä kukat ja taimet kasvavat. Pelkkiä orvokkeja on kokonainen pikku pelto täynnä. Sitä kiertää kehää ja pohtii, mikä kukan alku juuri minulle sopisi. Helpoimmalla pääsisi, kun valitsisi lähimmän näkemänsä, sillä kaikki taimet ovat yhtä hyviä, terveitä ja terhakoita.
Orvokit 6 e/10 kpl, toki niitä lähti mukaan kaksi satsia, keltaisia ja sinisiä.
Pirttinokan hienoihin puoliin kuuluu se, että siellä on asiantunteva, ystävällinen ja hauska henkilökunta.
Lieneekö kyseessä mummi, tytär ja tyttärentytär, jotka puutarhassa touhuavat?
Istutuspalvelu - eli kukat istutetaan paikan päällä asiakkaan omiin ruukkuihin tai amppeleihin - on aivan ehdoton. Mullat saa kaupan päälle!
Kun en osannut päättää, annoin kauppiaalle vallan päättää, mitä omiin kukkakoreihini istutetaan.

Minusta jokaisessa Suomen kolkassa pitäisi olla samanlainen ystävällinen, inspiroiva ja kokonaisvaltaisesti ihmisen kaunosielua hellivä puutarha kuin mitä Pirttinokka on.
Eräs rouva kertoi hankkivansa kukkia 60-vuotiaalle lapselleen. Me kaikki olimme sitä mieltä, ettei rouva ole itsekään päivääkään yli 60-vuotias. Niin, kukat pitävät ihmisen nuorekkaana!
Pirttinokan puutarha, Nokantie 26 Vanha-Ulvila, puh. 0505693774. Pistäytykää, suosittelen.
                            Minä elementissäni Pirttinokan ihanassa puutarhassa.
                                      Omat kukkakorit mukaan ja puutarhan ladyt istuttavat korit täyteen.
                                  Myyntikojusta saa valmiita istutuksia.
                                              Vaaleanpunaisen ystävälle.
                                            Minä vahdin täällä varattuja kukkia.
                                                    Valkoisen hurmaa.


                                                      Pertti hoiti kantajan duunin  - ilolla.
                        Omat ruukut tai kukkakorit mukaan ja puutarhurit hoitavat istutuksen.
                                             Orvokki kuin orvokki, yhtä hyvä.

Kommentit

  1. No onpas hyvää palvelua! Heti lähtisin, jos asuisin sielläpäin. Voi noita ihania kukkia..onneksi tänne Pohjolaankin tuli kesä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti