Siirry pääsisältöön

Kukat pitävät nuorena

Kaikkea tapahtuu ja sattuu. Blogi voi olla tauolla kuukausia. Ja sitten: PAM! Kukkia taivaan, tai pikemminkin maan täydeltä. Niin voisi sanoa näkiessään Pirttinokan puutarhan Nokantiellä Ulvilassa.
Olen jo asiakas kolmen vuoden takaa. Ensimmäisenä vuonna hankin kukkia hillitysti, viime vuonna kävin jo viikottain ostamamassa uutta ja uutta. Kun menin vielä viimeisen kerran täydentämään varastoja, puutarha olikin jo sulkenut ovensa. Kesäkukkien, yrttien ja vihannestaimien myynti käy kuumimmillaan juuri nyt. Ei enää heinäkuussa.

Mikä minua sitten tässä Pirttinokan puutarhassa kiehtoo? Se, että siellä on neljä kasvihuonetta täynnä mitä ihanimpia kukkia ja vihannesten taimia. Ja se, että lääniä on, missä kukat ja taimet kasvavat. Pelkkiä orvokkeja on kokonainen pikku pelto täynnä. Sitä kiertää kehää ja pohtii, mikä kukan alku juuri minulle sopisi. Helpoimmalla pääsisi, kun valitsisi lähimmän näkemänsä, sillä kaikki taimet ovat yhtä hyviä, terveitä ja terhakoita.
Orvokit 6 e/10 kpl, toki niitä lähti mukaan kaksi satsia, keltaisia ja sinisiä.
Pirttinokan hienoihin puoliin kuuluu se, että siellä on asiantunteva, ystävällinen ja hauska henkilökunta.
Lieneekö kyseessä mummi, tytär ja tyttärentytär, jotka puutarhassa touhuavat?
Istutuspalvelu - eli kukat istutetaan paikan päällä asiakkaan omiin ruukkuihin tai amppeleihin - on aivan ehdoton. Mullat saa kaupan päälle!
Kun en osannut päättää, annoin kauppiaalle vallan päättää, mitä omiin kukkakoreihini istutetaan.

Minusta jokaisessa Suomen kolkassa pitäisi olla samanlainen ystävällinen, inspiroiva ja kokonaisvaltaisesti ihmisen kaunosielua hellivä puutarha kuin mitä Pirttinokka on.
Eräs rouva kertoi hankkivansa kukkia 60-vuotiaalle lapselleen. Me kaikki olimme sitä mieltä, ettei rouva ole itsekään päivääkään yli 60-vuotias. Niin, kukat pitävät ihmisen nuorekkaana!
Pirttinokan puutarha, Nokantie 26 Vanha-Ulvila, puh. 0505693774. Pistäytykää, suosittelen.
                            Minä elementissäni Pirttinokan ihanassa puutarhassa.
                                      Omat kukkakorit mukaan ja puutarhan ladyt istuttavat korit täyteen.
                                  Myyntikojusta saa valmiita istutuksia.
                                              Vaaleanpunaisen ystävälle.
                                            Minä vahdin täällä varattuja kukkia.
                                                    Valkoisen hurmaa.


                                                      Pertti hoiti kantajan duunin  - ilolla.
                        Omat ruukut tai kukkakorit mukaan ja puutarhurit hoitavat istutuksen.
                                             Orvokki kuin orvokki, yhtä hyvä.

Kommentit

  1. No onpas hyvää palvelua! Heti lähtisin, jos asuisin sielläpäin. Voi noita ihania kukkia..onneksi tänne Pohjolaankin tuli kesä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti